De contra-indicaties van de melkdistel

December 21

Melkdistel is een kruid dat de lever van toxines beschermt. Het heeft antioxidant en anti-inflammatoire eigenschappen die aan haar vermogen bijdragen om het herstel van de cellen van de lever verbeteren. Het is vaak samen toegediend met drugs zoals acetaminophen (Tylenol) voor haar vermogen ter ondersteuning van de functies van de lever. Hoewel melkdistel de lever tegen schade van de drug beschermt en drug toxiciteit vermindert, roep bepaalde kruid-drug-interacties met voorzichtigheid te gebruiken. Ook kan melkdistel milde bijwerkingen, waaronder maagklachten en diarree veroorzaken.

Hormoon-afhankelijke voorwaarden

Hoewel algemeen beschouwd als een veilige kruidensupplement, zijn er enkele contra-indicaties aan de kruiden mogelijk oestrogene effecten gerelateerde. Volgens een alomvattende evaluatie van de melkdistel, uitgegeven door de Universiteit van Maryland, mensen met een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kankers, moet vermijden melkdistel. Het gaat hierbij om kanker van de borst, eierstokken, baarmoeder en prostaat. Andere hormoon-gerelateerde aandoeningen waarmee de melkdistel mag niet worden gebruikt omvatten endometriose en baarmoeder vleesbomen.

Transplantatie en HIV/AIDS-medicijnen

Melk distel gebruik is gecontra-indiceerd bij transplantatie patiënten die Immunosuppressieve medicijnen zoals cyclosporine en ProGraf als gevolg van verhoogde hepatische klaring. Hoewel een populaire lever remedie, kunnen mede administratie met Immunosuppressieve medicijnen gevaarlijk zijn aangezien melkdistel vermindert de biologische beschikbaarheid van drugs, en de kans op afwijzing van het orgaan of weefsel door het lichaam van de ontvanger van de transplantatie verhogen kan. Op een soortgelijke opmerking, kan melkdistel verhogen het niveau van proteaseinhibitors en niet-nukes genomen door mensen met HIV/AIDS, die leiden ongewenste of zelfs gevaarlijke bijwerkingen tot kan.

Andere mogelijke interacties

Melkdistel is gecontra-indiceerd bij zwangerschap of borstvoeding geven vrouwen als gevolg van onvoldoende informatie over de veiligheid van de melkdistel tijdens zwangerschap en lactatie. Volgens een uitgebreide artikel gepubliceerd door de Universiteit van Maryland, kunnen mogelijke drug-kruid interacties optreden met het gebruik van antipsychoticum drugs waaronder haloperidol en fenothiazines, evenals met de drug fenytoïne, die wordt gebruikt voor aanvallen, en halothaan, de algemene verdoving. Een arts moet worden geraadpleegd vóór gebruik. Voorzichtigheid moet ook worden genomen bij het gebruik van melkdistel met medicijnen die de dezelfde leverenzymen vanwege mogelijk verminderde drug werkzaamheid zijn uitgesplitst. Medicijnen in deze categorie omvatten anti drugs, cholesterolverlagende medicijnen, anti-angst medicijnen, anti-bloedplaatjes en anticoagulatie drugs en bepaalde kanker medicijnen. Onderzoek door Venkataramanan R, Ramachandran en V. Komoroski BJ, et al. onthullen dat de recente experimenten met behulp van melkdistel en menselijke cellen van de lever aangeven dat zelfs kleine concentraties van melkdistel de activiteit van het leverenzym cytochroom P450 3A4 (CYP3A4) van 50 tot 100 procent aanzienlijk kunnen vertragen. Voorzichtigheid moeten worden genomen bij het gebruik van melkdistel met anti-parasiet drugs zoals Mepron en sedativa/slapen pillen zoals Ativan, daalden als gevolg van mogelijke biologische beschikbaarheid en drug werkzaamheid.


gerelateerde artikelen