Wat zijn de voordelen van een combinatie van Klonopin & Prozac?

January 3

Klonipin, of clonazepam, is een benzodiazepine, gebruikt voor de behandeling van paniekaanvallen en andere angststoornissen, evenals diverse neurologische aandoeningen. Prozac of fluoxetine, is een specifieke serotonine-heropnameremmer, of SSRI. Het kan worden gebruikt in de behandeling van verschillende psychiatrische aandoeningen, onder hen depressie, PTSS en paniekstoornis. De twee medicijnen worden samen gebruikt in verschillende situaties waar de combinatie gunstig is.

Depressie

Fluoxetine is een stimulerende medicatie, nuttig, vooral voor behandeling van mensen die hebben depressie samen met zeer lage energie en verslapen, bekend als hypersomnie, zoals uitgelegd in "Slaap geneeskunde parels." Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van andere soorten depressie ook waar mensen hebben moeite slapen. Bij het starten van de behandeling met fluoxetine, kan het prikkelbaarheid, angst en slapeloosheid veroorzaken. Clonazepam kan worden gebruikt tijdens de eerste weken van de behandeling om te verlichten van deze bijwerkingen.

Paniekstoornis

Paniekstoornis is een aandoening waar er terugkerende paniekaanvallen. Symptomen van een paniekaanval zijn een snelle hartslag, pijn op de borst, kortademigheid en een gevoel van de naderende dood ervaren. Met de lange termijn behandeling, kan fluoxetine veel van deze symptomen verlichten. Vanwege haar neiging tot toegenomen angst aan het begin van de behandeling, moet worden gestart bij een zeer lage dosis en geleidelijk opgevoerd. Clonazepam wordt vaak gebruikt in combinatie met fluoxetine, niet alleen aan het begin van de behandeling, maar op lange termijn. Het wordt gebruikt om te helpen verlichten van paniekaanvallen die af en toe ondanks behandeling met fluoxetine optreedt. Het wordt meestal gegeven op een zoals-nodig basis, wat betekent dat het moet worden gehouden wanneer de patiënt een paniekaanval ervaart.

Post traumatische stressstoornis

PTSS is een soort angststoornis, zoals uitgelegd in "Kaplan en Sadock de uitgebreide leerboek psychiatrie." Symptomen van posttraumatische stressstoornis zijn hyper-waakzaamheid, wat betekent dat de patiënt altijd kijken is uit voor mensen die schade aan hem, flashbacks, paniek aanvallen, depressie en nachtmerries toebrengen kan. Fluoxetine kan worden gebruikt voor de behandeling van de hyper-reactiviteit van PTSS, evenals over het verlichten van de depressie en angst. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met clonazepam, die de angst verlicht, paniek aanvallen en helpt het patiënten slapen.


gerelateerde artikelen