Raspberry Leaf & hormonen

December 23

Raspberry Leaf & hormonen

Raspberry leaf is één van de oudste en meest traditionele kruidengeneesmiddelen aanbevolen door verloskundigen en herbalists voor vrouwen in hun derde trimester van de zwangerschap. Terwijl de raspberry leaf hormoonniveaus niet rechtstreeks beïnvloedt, wordt dit weergegeven eigenschappen te hebben direct en voordelig op de reproductieve weefsels van vrouwen tijdens hun zwangerschap. Kruidengeneesmiddelen zijn niet bedoeld ter vervanging van medische zorg, dus overleg met je verloskundige en een arts voordat u aankoop raspberry leaf producten.

Geschiedenis

Red raspberry leaf, ook bekend als Rubus idaeus, is gebruikt als een tonicum baarmoeder in de zwangerschap en een partus preparator voor geboorte sinds de late 16e eeuw. Raspberry leaf werkt niet door die plantaardige oestrogenen of modulerende oestrogeenniveaus, maar door direct interactief werken met de baarmoeder. Volgens Ruth Trickey, verloskundige en auteur van "Vrouwen, hormonen en de menstruele cyclus," de bladeren van de raspberry plant zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C, A, calcium, tannines en chemische stoffen genaamd fragrines die ontspannen van de zwangere baarmoeder. De bessen bevatten ellaginezuur, die oestrogeenniveaus toen gegeten kan moduleren, maar de raspberry vruchten zelden in supplementen gevonden zijn of aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Samentrekkingen van de baarmoeder

In een studie gepubliceerd in "The British Journal van farmacologie" in 1970, onderzoekers van de London Hospital Medical College getest extracten van raspberry bladeren op de baarmoeder weefsels van dieren en ratten in vitro. Raspberry leaf had een specifieke actie op de baarmoeder weefsels van zwangere ratten en mens, remmen en de coördinatie van de contracties, terwijl het had geen effect op niet-drachtige baarmoeder weefsels. Onderzoekers concludeerden dat raspberry leaf had een rechtstreekse farmacologische werking op de baarmoeder, ondersteuning van het historische gebruik van raspberry bladeren in zwangerschap en arbeid.

Duur van de arbeid

Raspberry bladeren kunnen het verkorten van de duur van de arbeid tijdens de bevalling. Volgens een studie gepubliceerd in "The Australian College van verloskundigen opgenomen Journal" in 1999, vergeleken onderzoekers in Westmead ziekenhuis in Australië de ervaring van arbeid en geboorte tussen vrouwen die nam raspberry leaf en vrouwen die niet. Raspberry leaf had een aanzienlijk effect op de duur van de arbeid, het verkorten zonder duidelijk bijwerkingen of bijwerkingen. Vrouwen die nam raspberry leaf waren bovendien minder waarschijnlijk te eisen van kunstmatige interventie in de vorm van forceps, keizersnede of vacuüm geboorte.

Veiligheid en toxiciteit

Volgens «««Drugs.com, is de raspberry leaf beschouwd als veilig en niet-toxisch. Geen bijwerkingen, de bijwerkingen of de interactie van de drug hebben tot nu toe zijn gevonden. Looistoffen in raspberry leaf kunnen verminderen de absorptie van ijzer in de darmen, dus het is best te nemen raspberry leaf uit de buurt van maaltijden. Framboos doet uteriene spieren beïnvloeden en veranderen van de contracties, dus alleen gebruiken tijdens de zwangerschap onder nauw toezicht van een verloskundige en een arts.


gerelateerde artikelen