Wat Is de glycemische Index van yoghurt?

June 20

Wat Is de glycemische Index van yoghurt?

Bij de beoordeling van uw dieet, calorieën niet de enige factor die meespeelt. Ook vermeldenswaard is de glycemische index van uw voedsel, geeft die de snelheid waarmee een bepaald levensmiddel je bloedsuikerspiegel verhoogt. Hoog-glycemische levensmiddelen veroorzaken een snelle piek in je bloedsuikerspiegel, terwijl mensen met een lage glycemische index een langzamere toename veroorzaken. Genieten van een kom yoghurt zal niet leiden tot een snelle bloedsuikerspiegel reactie.

De GI van yoghurt

Voedingsmiddelen met een glycemische index van 55 of minder worden beschouwd als laag, en yoghurt heeft een glycemische index van 14. Ter vergelijking: fruit yoghurt heeft een hogere glycemische index als gevolg van de toegevoegde suiker en de vrucht in de yoghurt, maar nog steeds gelederen op de lage kant van de schaal op 36.

Combineren van yoghurt en Fiber

Eten yoghurt en andere voedingsmiddelen met een lage glycemische index is ideaal, als een zwaar dieet in hoog-glycemische levensmiddelen niet alleen hoge bloedsuikerspiegel veroorzaken kan, maar kan ook het verhogen van uw risico op het krijgen van Type 2 diabetes. Als u niet het voordeel van de smaak van yoghurt, koppelt met een vezelrijk voedsel zoals een appel. Apple biedt zoetheid, terwijl haar vezel helpt vulling u omhoog zonder een snelle suiker in het bloed verhogen. Vezelrijk voedsel hebben lage glycemische indexen omdat fiber de absorptie van het voedsel vertraagt.

Eiwit en andere voordelen

Yoghurt is ook een bron van eiwitten, dat een belangrijke rol in functies zoals celgroei speelt. De proteïne in yoghurt varieert naargelang het type. Vlakte, vetarme yoghurt heeft ongeveer 8.9 gram eiwit per 6-ounce container. Griekse yoghurt is hoger in eiwit, met ongeveer 17.3 gram eiwit per 6-ounce container. Volwassen mannen en vrouwen moeten 56 en 46 gram eiwit, respectievelijk per dag. Yoghurt is ook een bron van vitaminen, mineralen zoals calcium en probiotica, die gezonde bacteriën die profiteren van het lichaam.

Glycemische Index van zuivelproducten

Yoghurt heeft een lagere glycemische index dan vele andere zuivelproducten. De glycemische index is lager dan melk; volle melk heeft een glycemische index van 30 en afgeroomde melk heeft een glycemische index van 32. Wanneer producenten suiker aan andere zuivelproducten toevoegt, wordt de glycemische index snel stijgt. Bijvoorbeeld, hebben vla en ijs rankings van 43 en 60.


gerelateerde artikelen