Kunnen bepaalde mineralen menstruele krampen?

June 13

Kunnen bepaalde mineralen menstruele krampen?

Meer dan de helft van alle vrouwen melden sommige pijn of ongemak tijdens hun menstruatie, volgens het Amerikaanse Congres van verloskundigen en gynaecologen. Gelukkig is deze pijn is meestal mild en dagelijkse leven niet verstoort. Voor sommige vrouwen, kan de pijn echter ernstiger. Dit soort uitgesproken menstruatiepijn heet dysmenorroe. U kunt verlichten de pijn en het ongemak van menstruele kramp met over-the-counter pijnstillers, maar u kunt ook symptomen voorkomen door uw dieet met bepaalde vitale mineralen aan te vullen. Overleg met uw arts alvorens eventuele mondelinge supplementen.

Oorzaken van krampen

Er zijn twee soorten dysmenorroe. Primaire dysmenorroe wordt veroorzaakt door de afscheiding van prostaglandines tijdens uw juiste periode. Prostaglandines stimuleren de baarmoeder te contracteren, en het is deze samentrekkingen waardoor kramp sensaties. Dit soort pijn begint vaak als je een tiener en na de bevalling kan verminderen. Secundaire dysmenorroe vóór of na, evenals tijdens je menstruatie kan optreden en vaak begint later in het leven. Het wordt veroorzaakt door andere factoren dan uw prostaglandine-niveaus, en de aanwezigheid van vleesbomen of endometriose kan bevatten.

Magnesium

Magnesium ontspant de spieren van de baarmoeder en verlicht de symptomen van de primaire dysmenorroe. Nemen tot 360 mg per dag begint de dag voordat je periode verschuldigd is. Teveel magnesium kan diarree; Als dit gebeurt, gebruikt u een lagere dosis. Magnesium kan ook neerslaan een gevaarlijke daling van de bloeddruk, dus overleg met uw arts hebt u eventuele cardiovasculaire voorwaarden. Snijbiet, spinazie, havermout en edamame zijn alle goede voedingsbronnen van magnesium.

Zink

Het exacte mechanisme door welke zink primaire voorkomt dysmenorroe is onbekend, maar lijkt te betrekken prostglandin remming van een soort. Neem maximaal 30 mg zink dagelijks tijdens uw periode om te voorkomen dat krampen. Neem zink supplementen met voedsel te voorkomen maagklachten. Sesamzaad, spinazie en champignons zijn goede voedingsbronnen van zink.

Kalium

Lage kalium niveaus kunnen bijdragen tot de spier kramp in het algemeen, dus primaire dysmenorroe aan te vullen met kalium tijdens je menstruatie kan verminderen. Te vullen met maximaal 500 mg per dag tijdens een bepaalde periode. Wees voorzichtig met suppletie, zoals te veel kalium leiden ernstige bijwerkingen tot kan, waaronder hart aritmie. Vaak zal eten van kalium-rijk voedsel zoals bananen, rozijnen en gedroogde abrikozen, jus d'orange, zoete aardappelen en edamame volstaan om te zorgen voor de extra minerale dosis die je nodig. Verwar niet kaliumsupplementen met diclofenac kalium, een niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID, net als aspirine, ibuprofin en naproxen, die vaak wordt voorgeschreven voor het verlichten van de primaire en secundaire dysmenorroe.

Calcium

Precies de reden waarom calciumsupplementen menstruele verlichten is pijn onbekend. De Universiteit van Maryland Medical Center suggereert dat calcium van belang voor het behoud van goede spierspanning kan een factor worden. Calcium verlicht de symptomen van beide primaire en secundaire dysmenorroe. Nemen 500 tot 1.000 mg calcium per dag, bij voorkeur in calcium citraat vorm, die het eenvoudigst voor het lichaam te absorberen. Calcium-rijk voedsel omvatten melk, yoghurt en kaas, alsmede tofu, zalm in blik en sardines en donker lommerrijke groen zoals spinazie en boerenkool.


gerelateerde artikelen