Is koken methode veranderen van een levensmiddel glycemische Index?

July 10

Is koken methode veranderen van een levensmiddel glycemische Index?

De glycemische index is de relatieve positie van dieet koolhydraten op basis van hun vermogen aan te trekken van bloedglucose in vergelijking met een referentie-koolhydraten. Hoe u een voedsel koken, kunt het potentieel hiervan om niveaus van de glucose van het bloed door vergroten of verkleinen van de beschikbaarheid van dieet koolhydraten aan spijsverteringsenzymen en door het toevoegen of verwijderen van vet of onverteerbare koolhydraten, die koolhydraten vertering en absorptie kunnen vertragen.

Over de glycemische Index

De GI is een hulpmiddel dat diabetici gebruiken kunnen voor het beheren van hun ziekte. De GI gelederen voedingsmiddelen op basis van een score volgens hoe ze verhogen van bloedsuiker niveaus ten opzichte van pure glucose of geraffineerde wit brood. Diabetici kunnen het koppelen van hoge-GI voedsel met lage-GI voedsel op dezelfde maaltijd ter voorkoming van extreme stijging en daling van de bloedsuikerspiegel. Hoge-GI voedsel hebben een score groter dan 75. Intermediair-GI voedsel hebben een score tussen 55 en 75. Low-GI voedsel hebben een score onder de 55.

Koken methoden die verhogen GI

Verandering in bloedglucose niveaus na die een maaltijd wordt bepaald door de relatieve hoeveelheid en de beschikbaarheid van dieet koolhydraten aan spijsverteringsenzymen, en de aanwezigheid van dieet factoren, zoals vet of vezels, die koolhydraten vertering vertragen. Alle koken methode die breekt uit elkaar een graan of wordt warmte toegevoegd aan een graan of koolhydraten zal toenemen de glycemische index omdat daarin de dieet koolhydraten meer beschikbaar aan spijsverteringsenzymen. 1-one cup portie instant aardappelpuree heeft bijvoorbeeld een GI-score van 88 in vergelijking met het roosteren een middelgrote gebakken aardappel, die een score van de GI van 72 heeft.

Koken methoden die lagere GI

Het toevoegen van vet of glasvezel zal zacht waas koolhydraten vertering en absorptie, de GI verlagen. Bijvoorbeeld de sauteing van aardappelen in olijfolie versus aardappelen koken, zal er de GI lager omdat het wordt vet toegevoegd en minder destructief voor de zetmeelrijke aardappel koolhydraat is. Slow-cooking koolhydraten door bakken of stomen zal resulteren in een lagere GI vergeleken met koken of magnetron. Waardoor de huid op een aardappel versus peeling het zal behouden sommige van de onverteerbare vezel en de impact van het aardappelzetmeel op niveaus van de glucose van het bloed te verlagen.

Overwegingen

Ongeacht het koken methode, over sommige dieet koolhydraten, zoals aardappelen en geraffineerde granen, een hogere GI-score dan anderen. Kies hele korrels, zoals bruine rijst en hele korrels tarwe brood, indien mogelijk, aan controle postprandiale bloedsuikerspiegel. Bovendien, de GI van een levensmiddel is gebaseerd op het vermogen van uw lichaam om te verteren en absorberen van koolhydraten. De exacte scores en getallen verschillen tussen gezonde proefpersonen, mensen met diabetes en mensen met diabetes die insuline te nemen. Praat met uw diƫtist als u behoeftehulp plan maaltijden voor een dieet.


gerelateerde artikelen