De voordelen van Shiatsu Massage

June 24

De voordelen van Shiatsu Massage

Shiatsu massage is ontstaan in Japan en maakt gebruik van de handen en de palmen--met name de duimen--massage van het lichaam op bepaalde punten en veel verschillende aandoeningen en ontspanning bevorderen. Hoewel vaak aangeduid als een vorm van massage, is shiatsu eigenlijk een vorm van energiewerk dat de trajecten van de energie in het lichaam balanceert. De voordelen van shiatsu, is afhankelijk van de redenen voor het bezoek en de duur van de therapie. Shiatsu beoefenaars verslag dat mensen die gaan voor reguliere behandelingen de meeste vruchten plukken, maar dat ook maar één sessie kan helpen ontspannen de client en begint te wissen van de blokken in de energie.

Constipatie

Shiatsu massage kan helpen verlichten van constipatie wanneer toegepast op de buikstreek, volgens de zorgverleners in de Mayo Clinic. De rekken en het trekken van de massage kunnen losmaken van de spieren en ontspannen van de darmen en de dubbele punt voor het verlichten van constipatie.

Ontspanning

Shiatsu massage is aangetoond dat bijna iedereen wie het ontvangt ontspannen. Onderzoek uitgevoerd door de Shiatsu Society en de European Shiatsu Federation bleek dat bijna 95 procent van de studiedeelnemers vond rustiger en meer ontspannen na een shiatsu-sessie. Naast het rustiger gevoel de ESF-studie toonde aan dat 54 procent van de studie groep sliep beter na een sessie.

Spierpijn

Shiatsu massage kan de spanning en spasmen uit spieren werken. Naast de act van wrijven en trekken aan de huid en spieren, helpt shiatsu om vrijlating van spanning door te drukken op de Acupressuurpunten die vrijlating van spanning. De ESF-studie toonde aan dat meer dan 85 procent van de deelnemers gevoel beter gemeld over symptomen zoals spanning, rugpijn, pijn in de gewrichten en houding problemen.

Andere voordelen

Shiatsu beoefenaars verslag dat patiënten verlichting van vele verschillende kwalen dankzij shiatsu vinden. Hoewel deze resultaten zijn niet uitgebreid bestudeerd, verslag traditionele artsen dat shiatsu kan meestal geen kwaad wanneer gedaan in concert met de traditionele geneeskunde. Sommige van de gebieden waar shiatsu kan helpen omvatten PMS symptomen, bijwerkingen van chemotherapie, migraine, problemen met de spijsvertering en huidproblemen.


gerelateerde artikelen