5 soorten van gewicht opleiding

June 16

5 soorten van gewicht opleiding

Iedereen weet dat gewicht opleiding je sterker maakt; bepaalde soorten krachttraining kunnen echter sterk verschillende resultaten opleveren. Sommige soorten krachttraining zal verhogen uw maximale sterkte, terwijl anderen uithoudingsvermogen zal verbeteren. Er zijn zelfs methoden voor Gewichtheffen dat zal doen weinig voor je kracht en uithoudingsvermogen hoewel zij belangrijke oppervlakkige resultaten produceren. Weet dat sommige van de verschillende soorten krachttraining, u kunt Kies degene die het beste uw behoeften aanpast.

Bodybuilding

Bodybuilders trein op een specifieke wijze naar het bereiken van een bepaald doel--hun spieren groter te maken. Ze hebben de neiging om te heffen in de acht - tot 12-rep bereik en slechts één spiergroep per dag, per week trainen. Dit soort opleiding is het beste om je spieren groter maar niet noodzakelijkerwijs sterker. Dat is niet te zeggen bodybuilders zijn niet sterk, maar ze gewoon niet zo sterk als sommige andere atleten omdat hun doel niet atletisch esthetiek is.

Kracht heffen

Opheffing van de macht is het beste type van opleiding voor maximale sterkte--wat velen zouden overwegen "brute" sterkte. Een macht lifter van doel is niet uiterlijk, het is kracht. Macht lifters richten op opheffing van een extreem zware hoeveelheid gewicht voor slechts een paar herhalingen.

Circuittraining

Circuittraining is wanneer jij een aantal oefeningen snel achter elkaar, meestal een lichte hoeveelheid gewicht voor een groot aantal herhalingen te heffen. Bijvoorbeeld, doen 20 bankje persen, 20 kraakpanden en persen met weinig of geen rust tussen de schouder. Dit soort opleiding is ideaal voor vetverbranding, uithoudingsvermogen vergroten en maken enkele winst in kracht. Circuittraining is populair onder de strijders omdat het simuleert wat je lichaam gaat door in een worstelen, boksen of mixed-martial arts match.

Isometrisch

Isometrische krachttraining is wanneer u maximaal een gewicht in één positie voor een bepaalde hoeveelheid tijd zonder tussenkomst van een bereik van de beweging. Bijvoorbeeld, een halter recht voor u te houden gedurende 30 seconden. Dit soort training verhoogt uw uithoudingsvermogen en maakt je sterker in de posities die u bezit. Het is ideaal voor sporters, zoals bergbeklimmers en gymnasten, die hebben ter ondersteuning van hun lichamen in een positie voor een lange periode van tijd.

Hoogvolume opleiding

Hoog volume opleiding is gelijkaardig aan bodybuilding in de zin dat je alleen uw spiergroepen eenmaal per week werken. Dit soort opleiding legt een sterke nadruk op het vergroten van de spier uithoudingsvermogen een oefening tegelijk. Niet alleen maakt je spieren groter, het maakt ze ook beter bij het bijhouden van een bepaalde hoeveelheid van de weerstand voor een lange periode van tijd. Dit gebeurt is door het uitvoeren van een oefening tegelijk, opheffing van de dezelfde hoeveelheid gewicht 10 keer voor 10 sets. Elke week proberen u het bedrag van gewicht, licht te verhogen zodat u een beetje sterker dat ooit tijd jij het geworden.


gerelateerde artikelen