Wat te eten drie weken na maagomleiding

February 20

Wat te eten drie weken na maagomleiding

Het krijgen van maagomleidingschirurgie is een ernstige medische procedure die de maag in de helft, hetzij snijdt met behulp van nietjes of een verstelbare band. Aan de hand van de procedure kunt u volledige meer voelen snel terwijl u aan het eten bent, die kan u helpen gewicht te verliezen. Maagomleidingschirurgie verandert permanent de manier waarop je eet, en zelfs drie weken na uw operatie, moet u nog steeds een gemodificeerde dieet volgen. Praat met uw arts voor een specifiek dieetplan op basis van uw specifieke geval.

Gepureerde voeding

Voor de eerste drie weken na de maag-bypassoperatie, kan uw arts aanbevelen dat u alleen gepureerde voedsel eten. Op de derde week, zal uw arts u houden op een dieet van meestal gepureerde voedingsmiddelen, met een paar andere iets harder voedsel opgenomen. Pureer voedingsmiddelen in een blender of keukenmachine totdat ze een soepele en romige consistentie hebben. Voedsel zoals bonen, mager gemalen vlees, eiwit, vis en yoghurt u helpen om voldoende eiwitten. U kunt ook puree van zacht fruit en groenten en eten ze als een soep of een smoothie.

Zacht voedsel

Bij uw arts kunt mag u toevoegen zacht voedsel in uw dieet ongeveer drie weken na de operatie. Uw arts kan aanbevelen zacht voedsel zoals magere kwark, gekookt baby garnalen, tonijn met vetvrije mayonaise, gebakken zachte vis, tofu, dun gesneden, magere vleeswaren zoals Turkije en gebraden rundvlees, havermout en warme granen, zacht gekookte groenten zoals aardappelen, wortelen, courgette en squash, ingeblikte groenten en fruit zonder huid en zachte sla, zoals groene blad sla.

Vloeistoffen

Het drinken van 6 tot en met 8 kopjes van vloeistoffen, zoals duidelijk Bouillon, water, magere melk en SAP, verblijven gehydrateerd gedurende de dag. Drink ze niet bij de maaltijd. Omdat uw maag veel kleiner is dan voorheen, vloeistoffen samen met uw maaltijden drinken leiden tot misselijkheid, buikpijn en braken. Zelfs als het veroorzaakt geen bijwerkingen, kan het drinken van vloeistoffen met maaltijden u zo vol, dat je bent niet in staat tot finish uw maaltijd maken.

Voedsel om te vermijden

Hoewel sommige zachte voedingsmiddelen OK om te eten tijdens de derde week zijn, als uw arts goedkeurt, kunnen anderen veroorzaken misselijkheid en braken omdat ze ook moeilijk zijn te verteren. Vettige voedsel zoals boter, margarine, zure room, jus, spek vet, volle melk, harde kaas, sauzen, desserts, roomkaas en mayonaise te hoog in vet te goed verteren. Rauwe groenten, gedroogd fruit, brood, pindakaas, macaroni en kaas, pasta en gesmolten kaas kunnen ook vezelig of kleverige te verteren--opslaan deze voedingsmiddelen voor later in je herstel.


gerelateerde artikelen