How to Cook Nishiki rijst

February 24

How to Cook Nishiki rijst

De hoeksteen van de Japanse diet, Nishiki rijst is een Japonica medium Nerf, enigszins kleverige rijst die smeekt te worden gegeten met stokjes en gegoten in sushi rollen. Als u niet hoe weet te maken van de Japanse rijst, kan het heel lastig. U bent echter met een paar eenvoudige stappen, kundig voor wekken een licht en pluizig rijst op het fornuis of in een rijstkoker met gemak.

Op het fornuis

Stap 1

Meet uw gewenste hoeveelheid rijst met een maatbeker en giet het in een pot. Voeg water toe tot de pot en swirl de rijst rond meerdere malen totdat het water wordt troebel, giet het water uit. Herhaal dit proces twee of drie keer en afvoer van het water van de rijst.

Stap 2

Zoet water van de maatregel en het toevoegen aan de pan. Voor elk kopje droge rijst die u aan het koken bent, zal u moet toevoegen 1 kop plus 2 soeplepels water toestaan de rijst te genieten in het water gedurende 30 minuten tot 1 uur vóór het koken. Dekking van de pot met een deksel strak.

Stap 3

Zet de warmte op hoog en breng het water aan de kook. Zodra u het water kookt hoort, zonder de deksel, zet de warmte tot middellange en kook de rijst voor 5 minuten. Vervolgens zet de rijst te laag en kook gedurende 10 minuten. De rijst Haal van het vuur en laat het vallen, laat het rusten voor een extra 10 minuten. Verwijder het deksel en de rijst pluisjes met een vork.

In de rijstkoker

Stap 1

De gemeten hoeveelheid rijst die u aan uw rijstkoker kom toevoegen. Voeg water swirl het rond meerdere malen met uw hand te bedekken. Giet het water uit en herhaal dit proces meerdere malen totdat het water vrij duidelijk is. Giet de rijst.

Stap 2

Meten en voeg de hoeveelheid water die u nodig hebt. Gebruik 1 kop plus 2 soeplepels water voor elk kopje rijst die u koken. Laat de rijst 30 tot 60 minuten voordat u begint met koken.

Stap 3

Zet uw rijstkoker. Zodra het koken cyclus voltooid is, wordt de rijst pluisjes met een vork en serveer.

Waarschuwingen

  • Rijst koken creëert een heleboel stoom die gevaarlijk kan zijn. Samen met verhindert dat de rijst goed koken, het deksel van rijst koken op het fornuis of in een rijstkoker kan gevaarlijk zijn en brandwonden veroorzaken.

Tips

  • Spoelen en onderdompelen Japanse rijst in een belangrijk onderdeel van de verwezenlijking van goed gekookte rijst. Terwijl een 30 minuten weken ideaal is als u korte op tijd zijn, geniet rijst voor ten minste 10 minuten te laten koken meer gelijkmatig te verzachten.

Wat die u nodig hebt

  • Maatbeker

gerelateerde artikelen