Rek voor schouder tendinitis

September 14

Rek voor schouder tendinitis

Schouder tendinitis, ook bekend als rotator cuff tendinitis, is een ontsteking van de rotator cuff spieren in de schouder. Het is traditioneel behandeld met rust, ijs, anti-inflammatoire medicatie, fysiotherapie en corticosteroïden injecties. Rekoefeningen zijn een integraal onderdeel van het behandelplan voor rotator cuff tendinitis. Uitrekken, wanneer gebruikt in combinatie met krachttraining, kan vaak verzachten uw schouderpijn na slechts zes tot acht behandelingen, volgens de Amerikaanse medische vereniging voor sportgeneeskunde.

Tendinitis

De rotatorenmanchet bestaat uit vier spieren, de supraspinatinus, de infraspinatus, de teres minor en de subscapularis. Deze spieren zijn gekoppeld aan uw opperarmbeen, sleutelbeen en schouderblad door pezen, die bands van vezelig bindweefsel. Tendinitis treedt op wanneer deze pezen ontstoken.

Risicofactoren

Rotator cuff tendinitis wordt het vaakst veroorzaakt door overmatig gebruik van repetitieve overhead bewegingen, volgens het Massachusetts General Hospital Sports Medicine. Dit is meestal te vinden in sporten zoals zwemmen, tennis en honkbal. Andere risicofactoren omvatten zwakke rotator cuff spieren, verwondingen, onjuiste techniek bij de uitoefening van of het spelen van sport, geschiedenis van schouder letsel in het verleden en een losse schouder gezamenlijke overbelasting.

Voordelen

Rekoefeningen zal helpen voorkomen dat uw schouder van steeds stijf, wat tot een aandoening bekend als bevroren schouder leiden kan te handhaven uw bereik van de beweging. Zodra bevroren schouder ontwikkelt, het is zeer moeilijk te bewegen van de schouder en fysiotherapie moet worden gedaan om het probleem te verhelpen.

Rekoefeningen

Het Massachusetts General Hospital sportgeneeskunde Service raadt beginnen met een zachte warming-up voor verscheidene notulen zoals de slinger schommel, en dan vordert om oefeningen zoals de liggende flexie, cross borst, externe omwenteling en interne rotatie uitrekken uit te rekken.

Om te doen de slinger schommel, naast een tabel staan en buig naar voren op de heupen. Plaats van uw goede hand op tafel en laat je gewonde arm te hangen naar beneden. Verplaats uw arm voorzichtig in kleine rondjes. Doe dit voor een paar minuten elke dag als een warming-up voor uw andere oefeningen.

De liggende schouder flexie stretch gebeurt beneden op je rug liggen. Voer deze oefening moet u een stok of stick. Het riet met je handen over schouderbreedte uit elkaar te houden. Vanaf heuphoogte, langzaam opstaan de stok boven uw hoofd zover je kunt gaan en houd de stretch. Gebruik uw goede arm om te helpen de gewonde arm als je lift. Vervolgens langzaam terug naar de uitgangspositie terug.

Brengen om te doen het Kruis borst stuk, je gewonde arm over je lichaam. Plaats je andere hand op je elleboog en houd de stretch.

Aanbeveling

Elk stuk moet plaatsvinden voor 15 tot 20 seconden. Probeer te voltooien van vijf tot en met 10 herhalingen van elke stuk en doen deze twee tot drie keer per dag. Vergeet niet om op te warmen goed voordat die zich uitstrekt. Dit zal uw strakke spieren ontspannen zodat u een beter stuk krijgt. U kan ook rekken tijdens een warme douche als alternatief.

Overwegingen

Stretching oefeningen moet worden uitgevoerd in combinatie met versterkende oefeningen voor maximale voordeel. Oefeningen versterking zal bijdragen tot het versterken van de bestaande uit de rotator cuff spieren en latere verwondingen te voorkomen. Deze oefeningen kunnen worden uitgevoerd thuis of onder een fysiotherapeut. De Cleveland kliniek stelt vast dat de meeste patiënten twee tot vier weken om te genezen, en tot enkele maanden duurt hebt u een geschiedenis van de rotator cuff tendinitis. Naast uit te oefenen, moet u ook het vermijden van de oorzakelijke activiteit of activiteiten die pijn veroorzaken, ijs en anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Ibuprofen gebruiken om pijn en ontsteking te verminderen.

Waarschuwing

Raadpleeg uw arts als u denkt dat u rotator cuff tendinitis hebben. Hij of zij zal zitten kundig voor nauwkeurig oorzaak van het probleem, alsmede het geven van corticosteroïden injecties en voorschrijven van fysiotherapie. Bellen met uw arts als de pijn aanhoudt, aangezien dit een teken dat een belangrijker probleem wordt veroorzaakt door uw pijn in de schouder, zoals een rotator cuff scheur kan zijn.


gerelateerde artikelen