Voorkomende symptomen van Bell's Palsy en ziekte van Lyme

July 7

Voorkomende symptomen van Bell's Palsy en ziekte van Lyme

De nervus facialis besturingselementen gelaatsuitdrukking evenals oog sluiting en lip beweging. Bell's palsy beschrijft een zwakte van de nervus facialis. Hoewel mensen gebruiken om te verwijzen naar elke zwakte van de nervus facialis, de term technisch verwijst alleen naar gevallen waar de oorzaak van de zwakte is niet bekend. Ziekte van Lyme kan ook leiden tot nervus facialis zwakte of verlamming. Volgens de journal Clinical kindergeneeskunde, in gebieden waar de ziekte van Lyme treedt op, is het eigenlijk de belangrijkste oorzaak van gezicht verlamming. Zowel de Bell's palsy en de ziekte van Lyme meestal leiden tot zwakte aan slechts één kant en het is meestal tijdelijk.

Asymmetrische glimlach

Omdat de nervus facialis de spieren in het gezicht beheert, de zwakte van die zenuw schaadt normale gezicht spierbeweging. Wanneer Bell's palsy of de ziekte van Lyme heeft alleen invloed op de nervus facialis aan de ene kant, verliest het gezicht zijn symmetrie. Een asymmetrische glimlach is een van de eerste dingen die mensen met een van de twee voorwaarden opmerken, want dat is een functie die een belangrijke invloed op hun sociale interactie heeft.

Verlies van de visie

Terwijl de opening van de ogen is gecontroleerd door een andere zenuw, is de nervus facialis verantwoordelijk voor oog-sluiting. Als Bell's palsy of de ziekte van Lyme ernstig genoeg is, kan de voorwaarde leiden tot onvolledige oog sluiting. Hoewel niet zo merkbaar als een scheve glimlach, is dit eigenlijk een zeer gevaarlijke functie van elk type van gezicht zwakte. De consequentie van het niet in staat om te sluiten van het oog is dat het hoornvlies worden kan droog en beschadigd, kunnen leiden tot verlies van de visie. Mensen met nervus facialis zwakte moet smeren oogdruppels gebruiken en eventueel tape hun oog sluiten om te voorkomen dat droogte 's nachts.

Kwijlen

De nervus facialis bepaalt de spieren belast lip beweging. Daarom, Bell's palsy of de ziekte van Lyme kan veroorzaken een onvermogen om te bewegen de lippen aan de aangedane zijde. De hoek van de mond aan die zijde doorgaans begint te verzakken en niet volledig sluiten. Dat onvolledige sluiting tot lekken van speeksel of voedsel, die anderen zien leiden kan kan alsof de persoon is kwijlen.

Verlies van spier

Mensen met langdurige nervus facialis verlamming van Bell's palsy of de ziekte van Lyme kan verliezen gezicht spier bulk wegens gebrek aan gebruik. Na een langdurige tijd van inactiviteit beginnen de spieren van het gezicht te atrofie. Dat kan maken het gezicht lijken zelfs meer ongelijk, die wordt merkbaar zelfs in rust.


gerelateerde artikelen