Hydrocodon siroop bijwerkingen

April 22

Hydrocodon siroop bijwerkingen

Overzicht

Hydrocodon is een opiaat-achtige medicatie die kan worden gebruikt in siroop vorm voor de verlichting van pijn of hoesten. Hydrocodon siroop gegeven voor de verlichting van het hoesten kan bevatten ook antihistaminica, expectorants of decongestiva, terwijl Hydrocodon siroop gegeven voor pijn een pijnstiller, zoals paracetamol bevatten zal. Omdat Hydrocodon een verdovend medicijn is, kan een aantal bijwerkingen, waarvan sommige mogelijk ernstige veroorzaken.

Duizeligheid

Duizeligheid en duizeligheid zijn veelvoorkomende neveneffecten van alle vormen van Hydrocodon, met inbegrip van siroop. Deze effecten kunnen vaak worden verlaagd door het liggen en zal waarschijnlijk verdwijnen als de patiënt wordt gebruikt om het innemen van de medicatie. Slaperigheid kan ook optreden als Hydrocodon een kalmerend medicijn van de verdovende middelen-type is. Extreme veranderingen in de geestelijke status, zoals moeite of onvermogen om wakker, flauwvallen en vertraagd of ondiep ademhalen, kunnen worden veroorzaakt door overdosis en geven een behoefte aan onmiddellijke medische aandacht.

Misselijkheid

Gastro-intestinale klachten zoals misselijkheid en braken zijn veelvoorkomende neveneffecten van Hydrocodon gebruik. Innemen van de medicatie met voedsel kan verminderen of voorkomen van misselijkheid en braken, en de patiënt zal waarschijnlijk gewend geraakt aan de medicatie, wat resulteert in verminderde misselijkheid. Hydrocodon kan ook leiden tot droge mond, met name wanneer deze wordt gecombineerd met een antihistaminicum. Sommige patiënten ondervinden constipatie, met name als een vorm van Hydrocodon siroop waarin een antihistaminicum, zoals Homatropine methylbromide of pyrilamine. In tegenstelling tot misselijkheid, constipatie zal over het algemeen niet krijgen beter met voortzetting van het gebruik en het gebruik van een laxerende om te verlichten de voorwaarde kan vereisen.

Mistige denken

Veranderingen in mentale functioneren, kunnen zoals verwarring of mistig denken, optreden wanneer Hydrocodon wordt gebruikt. Andere patiënten ondervinden agitatie of angst, met name als de Hydrocodon siroop ook een decongestivum zoals phenylephrine bevat. Meeste cognitieve bijwerkingen zal verminderen met de tijd. Extreme of aanhoudende problemen met Hydrocodon gebruik moeten worden gemeld aan een arts.

Mogelijke verslaving

Alle verdovende middelen, met inbegrip van Hydrocodon siroop, kunnen een risico zijn voor misbruik en afhankelijkheid. Hydrocodon bevattende producten moeten alleen worden genomen zoals voorgeschreven door een arts. In sommige gevallen, bij langdurig gebruik van opiaten, zal fysieke afhankelijkheid worden ontwikkeld. Als Hydrocodon plotseling wordt stopgezet, zullen sommige patiënten ontwikkelen symptomen van intrekking, zoals griep-achtige toestand, diarree en angst. Hydrocodon is ook een bekend product van misbruik, en nemen te veel van de medicatie kan leiden tot symptomen van overdosis zoals bewusteloosheid, moeilijk ademhaling en kan resulteren in de dood. Medische hulp moet gezocht worden als geen symptomen van overdosis of intrekking worden ervaren.


gerelateerde artikelen