Oorzaken van cysten van de lever

April 17

Oorzaken van cysten van de lever

Lever cysten zijn vloeistof gevulde spleten of zakjes in de lever. De meerderheid van de hepatische (lever) cysten zijn onopvallend en nooit het produceren van symptomen, maar in sommige gevallen, hepatische cysten kunnen het signaal van een onderliggende ziekte. Ook, in bepaalde gevallen volgens Michael Picco, M.D., uitbreiding van deze vloeistof gevulde blaasjes kan resulteren in rechter boven buikpijn; Bovendien kunnen complicaties zijn, een infectie of verstopping van de buis van de gal. Als deze symptomen aanwezig zijn bij een pati├źnt, wellicht de cysten worden afgevoerd; het verwijderen van de cyste kan ook een optie.

Genetische

Hepatische cysten is bekend dat het optreden als gevolg van een genetische etiologie, dat wil zeggen polycysteuze leverziekte. Polycysteus betekent dat er zijn meerdere cysten, dus sommige mensen ervaren veel hepatische cysten. Bovendien kan polycysteuze leverziekte gepaard gaan met polycysteuze nierziekte, waar meerdere cysten aanwezig ook in de nieren zijn (Zie lever cyste afbeelding in middelen).

Parasiet

Cysten in de lever kunnen manifesteren vanwege een infectie van de inname van besmet voedsel of vloeistoffen die een parasitaire worm, specifiek bevatten, echinococcus granulosus. Echinococcus granulosus is verantwoordelijk ziekte, gemeenschappelijk waar mens en dier, zoals vee, schapen- of honden, een nauwe omgeving delen. De cysten vormen uit de eieren van deze parasiet en bevatten de larven, die heet specifiek verantwoordelijk cysten. Deze voorwaarde doet zich zelden voor bij de mens, maar als dat zo is, deze parasitaire besmetting kan ernstig beschadigen de lever en andere organen ook. Behandeling is onmiddellijk nodig.

Gezwellen

Het is mogelijk dat een neoplastische groei kan worden geïnterpreteerd als zijnde een cyste. Echter gaat de gezwellen goedaardige of kwaadaardige kan worden bepaald door biopsie, vooral als sommige van de volgende symptomen aanwezig zijn: geelzucht, buikpijn, misselijkheid en braken, donker gekleurde urine, onverklaarbare verlies van eetlust met gewichtsverlies, en het gevoel van opgeblazen of volledig na een klein gedeelte van voedsel.


gerelateerde artikelen