Bal oefeningen voor cerebrale parese

May 26

Bal oefeningen voor cerebrale parese

Cerebrale parese is een aandoening die invloed op beweging, spiercoördinatie en spierspanning. De aandoening wordt veroorzaakt door schade die zich aan de hersenen van een kind vóór, tijdens of kort na de geboorte voordoet. Cerebrale parese bijwerkingen kunnen variëren van mild tot ernstig. Aangezien cerebrale parese zwakte en flexibiliteit van de grenzen veroorzaakt, kunnen fitness bal oefeningen helpen core sterkte te verhogen en ook de flexibiliteit te verbeteren.

Betekenis

Kern zwakte bij patiënten met cerebrale parese kan de mogelijkheid om te zitten, lopen en het uitvoeren van vloeiende bewegingen beperken. Oefening kan verbeteren van de kracht en flexibiliteit, alsook zelfbeeld en socialisatie, bevordering van een actievere levensstijl verbeteren.

Deskundige inzicht

Bal oefeningen voor cerebrale parese

"Bal oefeningen zijn uitstekende hulpmiddelen voor mensen met een hersenverlamming," zegt Elizabeth Fox, een pediatrische ergotherapeut gebaseerd in Magnolia (New Jersey). "Gewoon zitten niet-ondersteunde op de bal van een oefening terwijl u TV kijkt kunt verbeteren kernsterkte en houding. Stretching op de bal kan helpen evenwicht flexibiliteit." Fox stelt voor gebruikend de bal voor gewicht verschuiven en activiteiten evenals core oefeningen versterking te bereiken. De spieren beïnvloed door cerebrale parese variëren van persoon tot persoon. Sommige vaak getroffen spieren bevatten de spinale extensoren, buikspieren, quadriceps, dorsiflexors, plantarflexors, heupen en schouders.

Fitness ballen wordt geleverd in verschillende maten, toestaand gebruikers om te selecteren van een bal die geschikt is voor hun hoogte. Selecteer een fitness bal waarmee je knieën als in een rechte hoek wanneer u op de bal zitten.

Bal oefeningen voor de versterking van

Op een fitness bal, zou kunnen krachttraining vertalen in verschillende oefeningsroutines met fundamentele crunches uitgevoerd op de bal of andere soorten oefeningen uitgevoerd met de bal als een prop. Bijna alle oefeningen dwingen de gebruiker om zijn kern om te stabiliseren van de bal, waardoor de bal oefeningen meer effectief bij het versterken van het algehele.

Bijvoorbeeld kunnen planken, die vaak worden uitgevoerd op een mat en lijken op de top van een hoge push-up, worden uitgevoerd op een fitness bal. Voor het uitvoeren van planken op een fitness bal, lag op de bal op je buik met zowel uw handen en de voeten raken de vloer. Loop je handen totdat uw voeten til van de vloer en uw dijen op de bal zijn. Engage uw buikspieren aan te spannen en houd gedurende drie tot vijf ademhalingen.

Naast crunches en planken omvatten andere oefeningen bridge, lunges, been-liften en oefeningen van de kant.

Bal oefeningen voor flexibiliteit

Bal oefeningen voor cerebrale parese

De fitness bal kunnen een doeltreffende prop voor het uitrekken van alle spiergroepen. Stukken als het wiel, die een uitdagende backbend die zowel de kracht en de flexibiliteit vereist is, kunnen worden uitgevoerd door de meeste niveaus door gebruik te maken van de fitness bal als ondersteuning. Het wiel strekt zich uit van de schouders, de voor- en achterkant organen.

Andere stukken kunnen met de fitness bal toegankelijker worden gemaakt. De warrior serie van yoga houdingen, die kunnen worden uitgevoerd met de bal als ondersteuning, rekken de heupen en de binnenste dijen. Andere mogelijke trajecten omvatten ondersteunde squats, schouder strekt zich uit en ondersteund naar voren klapt om te strekken van de rug.

Aanvullende activiteiten

Een breed scala van oefeningen kunnen gunstig zijn voor iemand met hersenverlamming, met inbegrip van langzame rekken, yoga, zwemmen en paardrijden. Oefening in combinatie met lichamelijke, beroepsmatige en andere recreatieve therapieën kan meer holistische resultaten opleveren. "The Preemie ouders Companion" suggereert een multidisciplinaire aanpak waarin oefening, fysiotherapie, adaptieve apparaten, medische zorg, speciale accolades en school gebaseerde programma's.

Voorzorgsmaatregelen

Omdat de ernst van cerebrale parese sterk van de ene persoon naar de andere variëren kan, is het essentieel voor iedereen te raadplegen een arts of andere beroepsbeoefenaar in de therapeutische om te bepalen van een veilige en effectieve trainingsschema. Zoals met alle oefening, is juiste lichaam aanpassing essentieel voor het vermijden van schade. Bovendien, aangezien de betrokkenen door cerebrale parese zeer strakke spieren hebben kunnen, moet alle rekken gebeuren langzaam en gelijkmatig met de nodige voorzichtigheid, zoals snelle en onvoorspelbare beweging de kans op letsel verhogen kan.


gerelateerde artikelen