Eucalyptusolie tijdens de zwangerschap

October 7

Eucalyptusolie tijdens de zwangerschap

Eucalyptus, ook bekend als Eucalyptus globulus, is inheems in Tasmanië en Australië. Fabrikanten pak en destilleren de medicinale olie uit de bladeren van deze hoge, groenblijvende boom. Vele soorten eucalyptus bestaan, variërende van zeer grote bomen om kleine struiken. De meest gebruikte geneeskrachtige eucalyptus plant is de Australische koorts of blue gum tree. De bladeren van deze boom groeien tussen 4 en 12 inch en zijn donkergroen met een glanzend uiterlijk en aromatische geur. Terwijl Eucalyptusolie wordt beschouwd als veilig, praat met uw arts alvorens het te gebruiken voor elk doel tijdens de zwangerschap.

Geschiedenis

Het gebruik van eucalyptus is ontstaan in Australië, waar inheemse mensen gewend het verlichten van pijn in de gewrichten en genezen huidproblemen. Vroege Europese botanici ontdekt uiteindelijk de vele voordelen van deze Australische groenblijvende plant. In Engeland tijdens de 19e eeuw, ziekenhuizen gebruikt Eucalyptusolie voor het schoonmaken van urine katheters. Vandaag veel mensen over de hele wereld gebruiken de olie van de eucalyptus plant als een doeltreffende remedie te verminderen van de symptomen die gepaard gaan met de gewone verkoudheid en griep.

Bestanddelen

Eucalyptusolie bevat een stof genaamd eucalyptol, die verantwoordelijk voor zijn medicinale werking is. Eucalyptol heeft antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor het effectief tegen schimmels, bacteriën en virussen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center bevat deze aromatische olie ook tannines, die kunnen helpen verminderen ontsteking, en flavonoïden, die anti-oxidant eigenschappen hebben.

Effecten

Kan je zelf naar beneden met de sniffles tijdens uw zwangerschap. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan Eucalyptusolie bieden natuurlijke verlichting voor nasaal en borst congestie, verkoudheid, griep en bronchitis zijn gekoppeld. De olie van antiseptische eigenschap maakt het effectief tegen infecties, je immuunsysteem bescherming tijdens koude en griep seizoen. Bovendien, eucalyptus vermindert hoesten, behandelen van bronchitis en verminderen ontstekingen van de huid zoals steenpuisten, zweren en wonden.

Voorbereiding

Eucalyptusolie kunt u in een aantal verschillende manieren. Breng voor een steam inademing, 2 tot en met 3 kopjes water aan de kook op de kookplaat. Verwijder uit hitte en voeg een paar druppels Eucalyptusolie aan het water. Comfortabel zitten aan de tafel en plaatst u uw hoofd boven de pot dekken van je hoofd met een handdoek als u voorzichtig de dampen inademt. U kunt ook 2 tot 3 druppels Eucalyptusolie toevoegen aan een warm bad en genieten als u de dampen inademt en laat de olie om te kalmeren uw pijnlijke spieren en gewrichten.

Veiligheid

Zoals met supplement, kruid of medicatie, altijd contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voorafgaand aan het gebruiken van Eucalyptusolie tijdens de zwangerschap. Volgens Noreen Kassem, M.D., Eucalyptusolie wordt beschouwd als veilig wanneer gebruikt zoals voorgeschreven. Onverdunde essentiële oliën rechtstreeks toepassen op uw huid of inhaleren ze onverdund niet. Verder, bij het kiezen van een eucalyptus olie product, kies een thats organische en ten minste 70 procent eucalyptol.


gerelateerde artikelen