Acupressure voor het gezicht

October 4

Acupressure voor het gezicht

Als u ooit een gezichtsmassage gekregen hebt, kunt u niet gerealiseerd hebben dat de gevolgen ervan zijn meer dan alleen ontspanning en "een goed gevoel." Je gezicht is thuisbasis van een verscheidenheid aan verschillende acupunctuur of acupressuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde theorie, wanneer ze gestimuleerd worden kunnen deze een effect hebben op diverse organen of aandoeningen. Neem contact op met uw arts voordat u begint een behandeling van acupressuur, en zorg ervoor dat onderzoek van gekwalificeerde acupressuur beoefenaars in uw omgeving.

Chinese theorie

Volgens het leerboek "A Manual van acupunctuur" heeft het lichaam 12 belangrijkste energiekanalen die worden uitgevoerd door het lichaam. Energie, of qi, volgt deze kanalen en is een van de belangrijkste bronnen van het leven. Elk van deze kanalen, genaamd meridianen, betrekking heeft op een specifieke orgel en zijn functies in het lichaam, en elke meridiaan heeft punten waar qi is gebundeld. Deze punten zijn wat de Chinese geneeskunde beoefenaars naald of stimuleren in acupunctuur of acupressuur sessies. Wanneer energie stagneert of gebrekkig is, ziekte kan optreden, is het dus belangrijk om een evenwichtig systeem voor een optimale gezondheid.

Facial Acupressure

Er zijn verschillende energie meridianen die de grenzen van het gezicht, met inbegrip van die voor de dikke darm, de maag, de galblaas, blaas en de conceptie schip kanalen, volgens "A Manual of acupunctuur." De punten op het eerste gezicht kunnen worden gebruikt voor het verlichten van lokale zorgen, bijvoorbeeld over aangezichtspijn of verlamming, maar zij kunnen ook helpen met andere zorgen. In het Chinese Publicatieblad, Chinese acupunctuur en Moxibustion, was een artikel gepubliceerd in januari 2010 met een beschrijving van de acupunctuur effectiviteit in de symptomen van Bell's palsy of verlamming van het gezicht. Veel van de geselecteerde punten waren op het gezicht, in gebieden die specifiek zijn voor de locatie van de Bell's palsy. Bankgebouwen naalden werden gebruikt, acupressuur wordt vaak gezien als net zo effectief als uitgevoerd correct, staat het boek "Chinese carrosserie."

Technieken

Omdat het gezicht meestal bot vallende bindweefsel en huid, moeten verschillende massage technieken worden gebruikt. Volgens de tekst "Chinese carrosserie" moet de technieken die worden gebruikt op het gezicht zacht en gentle, maar diep doordringende. Uw vakman kan kiezen om te beginnen met het voorhoofd, vegen van haar vingers vanaf het midden naar buiten in de repetitieve bewegingen. Ze kan ook de wenkbrauwen, knijpen met behulp van de duim en wijsvinger, werken vanuit de binnenkant van de wenkbrauw naar buiten. Specifieke punten kunnen worden ingedrukt of getikt, afhankelijk van uw klachten. Het orbitale bot, onder uw ogen, kan worden ingedrukt, en misschien voel je de spieren in je kaak eveneens worden gemasseerd. Als u geen pijn ervaart, moet u onmiddellijk de huisarts waarschuwen.

Yintang

Omdat er zoveel meridianen en punten op het eerste gezicht, kan uw vakman wilt stimuleren sommige die zijn specifieke, of doe een algemene Acupressuur massage. Als je angstig voelt, kan hij het punt Yintang kiezen volgens "A Manual of acupunctuur." Acupuncture.com stelt dat het gelegen direct tussen de wenkbrauwen.

Maag punt 1

De meridiaan van de maag orgel begint in het gezicht en reist aan de voorkant van het lichaam naar de tenen, volgens "A Manual of acupunctuur." Maag punt 1, stelt Acupuncture.com, bevindt zich direct onder de pupil van het oog, op het bot onder het oog. Het kan worden gebruikt voor zwelling of roodheid van het oog, evenals ooglid spiertrekkingen. Maag punten 2 tot en met 4 ook verblijven op het eerste gezicht, en zijn goed voor oog zorgen, alsmede gezicht spiercontracties, staat "Een handleiding van acupunctuur."

Grote darm punt 20

Helpen met symptomen van neusverstopping, dit punt ligt naast je neus, staat "Een handleiding van acupunctuur." Uw vakman vindt het door te drukken op de vouw waar het neusgat toetreedt het gezicht, op het middelpunt van de neusgat tot.

Galblaas punt 1

Acupuncture.com lijsten galblaas punt 1 als het wordt gebruikt voor hoofdpijn, en het is waarschijnlijk een punt die u massage instinctief. Het is gelegen, volgens de website, in dat depressie bij uw tempels. Naast het helpen met de hoofdpijn, kan het worden gebruikt voor oog pijn of roodheid, evenals afwijking van de mond of de ogen. Uw voorwaarden te bespreken met uw arts vóór begin acupressuur, en er zeker van te vinden van de juiste acupressurist voor uw bezorgdheid.


gerelateerde artikelen