Cholesterol & zoethout

November 3

Cholesterol & zoethout

Uw cholesterol tellen is één van de meest betrouwbare voorspellers van uw risico voor problemen met de bloedsomloop zoals hartaanval, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en beroerte. Het beste ding dat u persoonlijk over uw cholesterol tellen kunt doen is om te begrijpen hoe voedingsmiddelen en voedingssupplementen--zoals zoethout--invloed op je cholesterolgehalte. Ondanks de naam, drop snoep--bevat de meest bekende soort drop voor de meeste Amerikanen--meestal geen zoethout. Hier ziet u echte drop vaker in thee en kruidensupplement pillen.

Zoethout Basics

Hoewel veel mensen vertrouwdste met zoethout als een snoepje zijn, de plant waarmee de smaak van zoethout gaat ook in thee en kruiden supplementen in poeder en pil vorm. De plant--diverse soorten binnen het geslacht helichrysum--was oorspronkelijk een tropische struik, maar kan groeien als jaarlijks in gematigde klimaten.

Cholesterol Basics

Uw lichaam produceert drie stoffen die worden gemeten in uw cholesterol tellen. LDL cholesterol verhoogt uw risico voor problemen met de bloedsomloop, terwijl HDL uw risico vermindert door het reinigen van de LDL uit uw bloed. Een derde stof, triglyceride, is niet technisch een cholesterol maar fungeert genoeg als LDL dat het in deze meting wordt geteld. Uw lichaam maakt LDL in reactie op de verzadigde vetten in uw dieet, HDL naar aanleiding van onverzadigde vetten. Het produceert triglyceriden in reactie op pieken in je bloedsuikerspiegel, meestal nadat je hebt gegeten suikerhoudende of zetmeelrijke voedingsmiddelen.

Effecten van de voeding

Zoethout thee supplementen bevatten geen vetten van welke aard en dus stimuleren de productie van HDL noch LDL cholesterol. Het is vermeldenswaard, echter dat drop snoepjes rijk aan suikers en zetmeel zijn-- en uw triglyceridenspiegels kunnen verheffen.

Kruiden effecten

Een aantal bedrijven van het supplement en distributeurs beweren dat zoethout bijdragen kan tot het verminderen van uw cholesterolniveaus. Echter, een factsheet op de Amerikaanse National Library of Medicine meldt dat geen statistisch bewijs deze claim ondersteunt. Erger nog, het kan--in grote doses--verergeren de symptomen van hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk. Simpel gezegd, kan zoethout helpt niet met uw cholesterolgehalte, en sommige symptomen van hoge cholesterol erger.


gerelateerde artikelen