Pijn in de bovenste maag na het eten

July 11

Pijn in de bovenste maag na het eten

Pijn in de bovenste maag na het eten een teken van een van verschillende gastro-intestinale voorwaarden kan worden. Artsen gebruiken een array van medische tests om te bepalen van de precieze oorzaak van de buikpijn en voorschrijven van de juiste behandelingen afhankelijk van de oorzaak. Een combinatie van levensstijl wijzigingen en medicatie kunnen nuttig zijn bij het verlichten van uw bovenste maagpijn.

Gastro-oesofageale refluxziekte

Als uw maagpijn gaat gepaard met een branderig gevoel in de buik, de borst of de keel, moet u wellicht brandend maagzuur. Brandend maagzuur is het meest voorkomende symptoom van gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD. De slokdarm is een buis die voedsel uit je mond naar je maag draagt. Een sluitspier onderaan de slokdarm wordt gesloten nadat voedsel de maag komt. Hebt u GERD, de sluitspier niet volledig sluit, of opent zelfs wanneer voedsel is niet het invoeren van de maag. Wanneer dit gebeurt, opstaan maagzuren en gedeeltelijk verteerd voedsel door het bovenste deel van de maag in de slokdarm, irriterend het slijmvlies van de slokdarm.

De American Gastoenterologische Association meldt dat de functie van de onderste oesofageale sluitspier, het type en de hoeveelheid maag dat terug in de slokdarm, de actie van de clearing van de slokdarm en de neutraliserende werking van speeksel invloed de ernst van GERD sappen.

Andere oorzaken

Maagpijn kan ook optreden als u gastroparese, een peptic ulcer of nonulcer maagpijn hebt. Gastroparese of vertraagde maag legen, treedt op wanneer voedsel in de maag langer dan de bedoeling alvorens tot de darmen blijft. Maagzweren eroderen de bekleding van de maag of het eerste gedeelte van de dunne darm, veroorzaken aanzienlijke pijn. Nonulcer maagpijn treedt op wanneer er geen duidelijke oorzaak voor tekenen en symptomen van indigestie is, volgens MayoClinic.com.

Symptomen

Naast de maagzuren ook tekenen van GERD astma symptomen, chronische hoest, zure smaak in de mond, keelpijn, heesheid of problemen met slikken. Mensen die gastroparese hebben kunnen ervaren pijn, brandend maagzuur, misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel, maag krampen of volheid na het eten van een kleine hoeveelheid. Diabetes, vorige maag chirurgie, GERD, anorexia nervosa en bepaalde stofwisselingsziekten zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van gastroparese, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Bijkomende symptomen van nonulcer pijn zijn zuurbranden, misselijkheid, een gevoel van volheid terwijl het eten, oprispingen en opgeblazen gevoel; symptomen van een peptic ulcer zijn pijn in de bovenbuik, misselijkheid en het gevoel van honger 1 tot 3 uur na het eten van een maaltijd.

Behandeling

Hebt u een gastroparese, uw arts kan voorschrijven antibiotica en geneesmiddelen die het stimuleren van de contracties van de maag, waardoor voedsel naar de maag sneller doorlopen. Artsen behandelen met een combinatie van antibiotica en andere geneesmiddelen om te doden bacteriƫn en protonpompinhibitoren maagzweren. Over de toonbank en voorschrift protonpompinhibitoren helpen genezen van het slijmvlies van de slokdarm.

Artsen voorschrijven protonpompremmers, H2-blokkers en prokinetics als u GERD of nonulcer maagpijn hebt. Protonpompremmers kunnen zijn doeltreffender dan H2-blokkers, en verlichten symptomen en genezen van de esophageal voering in bijna iedereen die GERD heeft, volgens de American Gastoenterologische Association. Over de toonbank en voorschrift H2-blokkers tijdelijk zuurproductie te verminderen maagzuur symptomen te verlichten. Prokinetics help de maag leeg van inhoud sneller en versterking van de esophageal sfincter.

Levensstijl wijzigingen

Eten van kruidig of zure voedingsmiddelen kan maagproblemen, ongeacht wat het type verergeren. Voedingsmiddelen die citrusvruchten of tomaten bevatten kunnen problemen veroorzaken. Koffie, cafeĆÆnehoudende dranken, uien, mint, knoflook en vet voedsel kunnen ook brandend maagzuur verergeren en maag ongemak. Als u last van brandend maagzuur heeft, Vermijd het liggen ongeveer 2 uur nadat je eet. Het eten van zes of meer kleine maaltijden gedurende de dag, kan in plaats van drie grote maaltijden, eten ook helpen verlichten van de symptomen.


gerelateerde artikelen