Hoeveel Calcium Is in pindakaas?

November 20

Hoeveel Calcium Is in pindakaas?

Pindakaas is een rijke bron van essentiële vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Helaas is het niet een belangrijke bron van calcium, een essentiële mineraal. U kunt echter nog steeds genieten van pindakaas dagelijks met een verscheidenheid van calcium-rijke levensmiddelen met het oog op een adequate inname van de mineralen en andere voedingsstoffen. Overleg met een diëtist voor een volledige lijst van calcium-rijk voedsel.

Pindakaas en Calcium

Hoewel het is niet een rijke bron van calcium, bevat pindakaas sporen van het mineraal. Een portie van 2-tbsp. gladde pindakaas biedt slechts 13.8 mg calcium of 1 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Een levensmiddel dat minder dan 5 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voorziet in een bepaalde voedingsstof wordt beschouwd als een lage bron. Pindakaas zou moeten verstrekken van meer dan 10 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor calcium te worden beschouwd als een goede bron. Pindakaas bevat goede bronnen van andere mineralen zoals fosfor, kalium, magnesium en mangaan.

Calcium en gezondheid

Calcium is een overvloedige minerale gevonden in alle botten en tanden van het lichaam. Het is noodzakelijk voor de werking, de groei en onderhoud van vitale gebieden van het lichaam. Als een essentieel mineraal, het lichaam geen calcium en het moet dagelijks worden verkregen door middel van uw dieet. Calcium is vooral belangrijk voor de teelt van kinderen, adolescenten en volwassenen van de veroudering waar de behoefte het essentiële mineraal is sterk toegenomen. Zorgen voor voldoende inname van calcium per dag kan helpen voorkomen van osteoporose.

Aanbevelingen

Volwassen mannetjes nodig dagelijks 1000 mg calcium. Vrouwen vereisen grotere hoeveelheden calcium, ongeveer 1200 mg per dag. Groeiende kinderen en adolescenten vereisen 1000 mg tot 1300 mg calcium per dag. Vraag uw zorgverzekeraar of calciumsupplementen nodig voor uw levensstijl zijn. Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt bieden de meest belangrijke bron van calcium. Andere voedselbronnen van calcium zijn groene bladgroenten, vis, amandelen, zaden en peulvruchten.

Dieet overwegingen

Pindakaas kan worden genoten met calcium-rijk voedsel zoals zuivel--bijvoorbeeld pindakaas verspreid over tarwe toast met een glas magere melk. Een 8-oz. glas melk levert 300 mg calcium, of 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Andere voorbeelden zijn pindakaas en kwark. Bij het nuttigen van zuivelproducten, kies magere opties waarmee de dezelfde voedingsstoffen maar minder calorieën uit verzadigde vetten.

Amandelen en paranoten zijn noten waarmee veel meer geconcentreerde bronnen van calcium. Enkel 3 oz. van amandelen levert 210 mg calcium, of 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Als alternatief voor pindakaas, amandel boter kan ook worden toegevoegd aan de toast of andere voedingsmiddelen en bieden een belangrijker bron van calcium.


gerelateerde artikelen