Bladderwrack gebruikt

March 1

Bladderwrack gebruikt

Naast het hebben van is een grappige naam, bladderwrack of Fucus vesiculosus, een bruin zee groente gebruikt in de behandeling van medische aandoeningen en cosmetica. Hoewel deze plant wordt gebruikt voor vele veterinairrechtelijke voorschriften, onderzoek is nog aan de doeltreffendheid ervan bepalen, en in sommige gevallen kan het gevaarlijk zijn. MedlinePlus beschouwt bladderwrack als "mogelijk onveilig 'beschouwd. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener om te bespreken of bladderwrack een optie voor je is.

Ziekte van de schildklier

De schildklier slaat maximaal 80 procent van de lichaamseigen jodium. Omdat bladderwrack rijk aan jodium is, zijn sommige gewend geraakt het behandelen van struma, een vergrote schildklier, soms veroorzaakt door een jodium deficiƫntie. In combinatie met andere medicijnen van de schildklier, bladderwrack kan veroorzaken schildklier niveaus wees te laag. Een te grote overvloed van jodium kan schildklier hormoonproductie te stoppen.

Kanker

De American Cancer Society meldt dat de incidentie van borstkanker lager bij vrouwen die regelmatig zeewier consumeren. Amerikaanse vrouwen hebben een hoger tarief van kanker van de borst en een kortere levensverwachting na borstkanker dan Japanse vrouwen. De ACS bepaalt dat er mogelijk meerdere causale factoren naast zeewier consumptie die invloed hebben op de tarieven van kanker, zoals algemene levensstijl gewoonten. Een bepaald soort zeewier wordt niet vermeld. Vanwege de mogelijke effecten op oestrogeen-gerelateerde kankers, heeft een studie, gepubliceerd in augustus 2004 in het online dagboek "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde," die de effecten van bladderwrack op drie premenopausal vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus onderzocht uitgevoerd door onderzoekers. De vrouwen alle langer dan normale menstruatiecyclus ervaren. Cyclus van een vrouw ging van haar cyclus gemiddeld 16 dagen tot 26 dagen. De andere twee vrouwen ervaren vier en vijf dag verhoogt in hun normale cyclus. De vrouwen rapporteerden lichter en korter menstruerende perioden. Meer onderzoek is neede, d, maar de resultaten zijn veelbelovend dat dieet bladderwrack kan worden gebruikt in de behandeling van abnormale menstruatie en andere oestrogeen-gerelateerde ziekten, zoals borstkanker.

Cosmetica

Bladderwrack wordt vaak gebruikt in cosmetische producten voor de huid vanwege haar hoge gehalte aan mineralen en eigenschappen van de conditionering van de huid zegt "Yoga Journal" contribuant, Laurel Kallenbach. Ze meldt dat zeewier kwaliteiten die ontgiften en conditie van de huid terwijl de elasticiteit, genezing en cel gezondheidsverbetering. Een studie gepubliceerd in het augustus 2009 nummer van "BMC complementaire en alternatieve geneeskunde" getest de extracten van 21 verschillende planten, met inbegrip van bladderwrack, om hun vermogen om het verbeteren van de elasticiteit en fungeren als anti-oxidanten. De auteurs van de studie verslag dat bladderwrack behoorde tot de negen van de 21 planten die gezonde elasticiteit en collageen niveaus worden ondersteund.

Waarschuwingen

Meer onderzoek is nodig om de werkzaamheid en veiligheid van bladderwrack. Het moet niet worden gebruikt in combinatie met bloed Verdunnende medicatie, schildklier medicatie of supplementen van jodium. Bladderwrack en andere zeewier organische arseen bevatten en moeten worden gebruikt onder toezicht van een gekwalificeerde professionele gezondheidszorg.


gerelateerde artikelen