De nadelen van hoge verzadigd vet niveaus

March 16

De nadelen van hoge verzadigd vet niveaus

Niet alle vetten zijn slecht voor je gezondheid. Hoewel vet helpt uw haar en huid gezond en ook een essentieel onderdeel van een voedzaam dieet is, de Harvard School of Public Health adviseert beperking van uw consumptie van verzadigde vetten, een soort vet dat het risico op ontwikkeling gezondheidsproblemen zoals kanker, hart-en vaatziekten en obesitas verhogen kan. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat u wijzigingen aanbrengt in uw dieet.

Verzadigde vetten

Meeste verzadigde vetten afkomstig uit dierlijke bronnen zoals rood vlees en boter en zijn solide bij kamertemperatuur. Deze vetten kunnen verhogen low-density lipoprotein, of "slecht," cholesterolniveaus in het lichaam. Hoog niveau van LDL in de bloedbaan zet je een hoger risico voor hart-en vaatziekten en beroerte. Diëten die te veel verzadigd vet bevatten zijn gekoppeld aan chronische aandoeningen zoals diabetes en atherosclerose. De American Heart Association adviseert uw verbruik tot niet meer dan 7 procent van je dagelijkse calorie-inname te beperken.

Hart-en vaatziekten

De American Heart Association stelt dat het eten van voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan verzadigd vet bevatten het niveau van cholesterol in je bloedbaan verhoogt. Teveel cholesterol in de bloedbaan kan leiden tot verstopte slagaders en uw risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten aanzienlijk kan vergroten. Een uitgave van juli 2011 van de "Cochrane Database van systematische Reviews" gekenmerkt door de resultaten van een studie, uitgevoerd aan Norwich Medical School, waarin werd geconcludeerd dat proefpersonen die hun inname van verzadigd vet verlaagd hun risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten met 14 procent gesneden.

Kanker

Mensen met diëten die een hoog niveau van verzadigde vetten bevatten zijn een hoger risico van het ontwikkelen van borst-, colon- en prostaatkanker. Het probleem van het "dagboek van the National Cancer Institute" in juli 2003 bevatte een studie aan de Harvard School of Public Health. Het onderzoek is gebleken dat vrouwen die meer vetten van rood vlees en dieren verbruikt bleek een verhoogd risico op borstkanker. Soortgelijke studies uitgevoerd bij de Harvard School of Public Health hebben gerelateerde dierlijke vet-consumptie tot verhoogd risico voor prostaat- en dikke darm kanker.

Obesitas

De American Heart Association definieert obesitas zoals hebbend een index van de lichaamsmassa van 30 of hoger. Obesitas treft 60 tot 70 procent van de Amerikanen en verhoogt uw risico op gezondheidsproblemen zoals hart-en vaatziekten en diabetes. Een verscheidenheid van factoren kan leiden tot obesitas, een overmatige consumptie van verzadigde vetten, zegt de American Heart Association.


gerelateerde artikelen