5 things die You Need to Know About Bactrim

May 17

Bactrim is een Sulfa drugs

Bactrim is gegroepeerd als een sulfa drugs en gaat door vele merknamen. Sommige van de andere namen zijn Bethaprim, Cotrim, Septra, Sulfatrim en Uroplus. De verzamelnaam voor Bactrim is Trimethoprimsulfamethoxazole aangezien de ingrediënten twee antibiotica, trimethoprim en sulfamethoxazol zijn. Bactrim wordt vaak voorgeschreven bij infecties van de urinewegen en kan worden gegeven in lage doses als een preventieve maatregel op een dagelijkse basis voor degenen die blaasontsteking heb herhaald. Het wordt ook gebruikt voor andere bacteriële infecties, zoals bronchitis en oorontstekingen.

Belangrijke informatie voor uw arts

Neem niet Bactrim als je zwanger bent zonder eerste uw arts te vertellen. Bactrim heeft de neiging om te interageren met de foliumzuur die nodig is voor de ontwikkeling van de foetus. Als u zijn verpleging, ook laat uw arts weet, sinds drugs overdracht aan de moedermelk. Wie heeft leverziekte, porfyrie, G6PD-deficiëntie, bloed aandoeningen waaronder bloedarmoede, verhoogde niveaus van kalium-of nierziekte laten hun arts weten alvorens Bactrim.

Bactrim bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking is een allergische uitslag, maar ook andere bijwerkingen kunnen optreden. In reactie op Bactrim, ondervindt u bloedarmoede, ademhalingsproblemen, onregelmatige hart beat of borst pijn, blauwige lippen en nagels, koorts, spierpijn, keelpijn, blaarvorming van de huid, lage rugpijn, vergeling ogen of pijnlijke urination. Als u merkt dat een van de genoemde, bel dan onmiddellijk uw arts of de voorschrijver.

Mogelijke Drug interacties Bactrim

Zorg ervoor dat uw arts of de voorschrijver vertellen over medicijnen of kruidengeneesmiddelen die u ook nemen. Bactrim wellicht een negatieve interactie met een aantal medicijnen, waaronder amiloride, ciclosporine, digoxine, diabetes medicatie, methenamine, procaïnamide, verschillende kaliumzouten en geneeskunde voor bloeddruk of hartfalen. Ook kan communiceren met triamtereen, trimetrexate, sulfinpyrazone, warfarine en valproic zuur.

Dus u bent vergeten een pil

Als u een dosis van Bactrim gemist, neem de gemiste dosis onmiddellijk, tenzij u dicht bij uw volgende dosis bent. Als dat het geval is, nooit dubbele dosis van de pil, maar neem de volgende en blijven de dosering zoals u dat gewend bent. Altijd veel water te drinken wanneer u Bactrim neemt. De dosering met een vol glas water en neem een paar extra glazen gedurende de dag. Lees de handleiding van uw arts biedt, en als de medicatie verstoort je maag, alvorens het eten.


gerelateerde artikelen