Kan ik nog steeds met een spierspanning uitoefenen?

May 22

Een spierspanning is vaak het gevolg van misbruik of overmatig gebruik, die tranen in het spierweefsel veroorzaakt. Naast de pijn en zwelling, kan zich ook voordoen zwakte en immobiliteit op het punt van verwonding. De Mayo Clinic en het American College of Osteopatisch Surgeons zeggen beide dat een gespannen spier meer vatbaar voor re-blessure als het geneest niet goed. Of je kunt oefenen met een spierspanning, hangt af van de ernst en de locatie van het letsel en het type van oefening.

Behandeling van een spierspanning

Ongeacht de locatie of de ernst van uw verwonding is het belangrijk te volgen van de juiste behandelingsplan. Medische professionals over de hele linie raden een acroniem bekend als rijst--rust, ijs, compressie en elevatie--voor de behandeling van spier-verstuikingen en verrekkingen. Rest betekent het vermijden van activiteiten die verder de schade verergeren kunnen, en zelfs liggend als de schade ernstig is. Het gebruik van compressie verbanden en het verhogen van het getroffen gebied op of boven hart niveau omvatten, compressie en elevatie. Ijs brengt vaststelling van zwelling, en de American College of Osteopatisch chirurgen raadt dat u een pak ijs gedurende 20 minuten meerdere malen per dag toepassen. De Mayo Clinic verder adviseert bescherming, of immobilizing van het getroffen gebied door spalken of het gebruik van een strop.

Aërobe oefening en spierspanning

Omdat de rest is cruciaal voor een goede genezing, voorkomen dat alle activiteiten die rechtstreeks de getroffen spier werken. Vermijd bijvoorbeeld hardlopen of walken hebt u een gespannen kuitspier. U kunt echter andere lichaamsdelen uitoefenen zolang kun je de geblesseerde spier geïmmobiliseerd. Als u een gewonde been hebt, kunt u overwegen met behulp van een exercycle, stutten van het aangetaste been op een aangrenzende kruk en trappen met uw gezonde been. Bovenste extremiteit stammen bieden meer veelzijdigheid als je kan immobiliseren van het getroffen gebied en nog steeds gebruik maken van je benen. Nek en rug stammen zijn meer problematisch omdat u uw rug en nek spieren om te stabiliseren van de wervelkolom--gebruiken het gedrang de schade, zelfs als u geen gebruik van die spieren direct maakt kan verergeren.

Krachttraining en spierspanning

Als het met aërobe oefening, kunt u blijven krachttraining, zolang u de geblesseerde spier niet werken. Voor rug en nek verwondingen, moet u wellicht te wachten tot de schade heeft genezen als deze spieren het stabiliseren van de wervelkolom tijdens de weerstand opleiding.

Rekken en spierspanning

De sport schade kliniek raadt zachte uitrekken wanneer de acute pijn is verstreken. Uitrekken stimuleert de doorbloeding van de spier, die stuurt van voedingsstoffen en zuurstof naar de site van het letsel. Overwegen yoga zittende poses en wendingen, waarmee u het risico om spanning op uw schade te blijven zitten. Restorative yoga maakt gebruik van rekwisieten en rust vormt om te helpen met schade herstel. Houd elke rek voor maximaal 30 seconden en stop als u pijn of zwelling optreden.

Conclusie

Oefening met een spierspanning is mogelijk en zelfs voordelig kan zijn. Volgens de Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine, immobilizing het gebied voor te lang tot stijfheid en verlies van bereik van de beweging leiden kan. Echter, je moet ook oppassen niet te verergeren de spier en stappen ondernemen om te voorkomen dat re-blessure.


gerelateerde artikelen