Ontbijt, Lunch & diner dieet voor tieners

October 16

Ontbijt, Lunch & diner dieet voor tieners

Het is geen geheim dat tieners veel, vooral actief tienerjongens eten. Tijdens de tienerjaren, maar is het belangrijk dat je eet een goed uitgebalanceerd, voedzaam dieet dat normale en gezonde ontwikkeling zal bevorderen. Goede voeding is de sleutel, zoals het belang is van het niet overslaan maaltijden. Een tiener zou idealiter moeten eten ontbijt, lunch en diner, elke dag.

Tiener voeding

De tienerjaren zijn een tijd van enorme fysieke verandering en groei. Tijdens deze jaren krijgt een tiener ongeveer 50 procent van haar volwassen gewicht en 20 procent van de volwassen hoogte. Omdat deze groei in een relatief korte periode van tijd gebeurt, zijn van een tiener voor alle essentiële voedingsstoffen hoger dan die van een volwassene, met name calcium en ijzer. Een tiener, bijvoorbeeld, moet nemen tussen 2500 en 2800 calorieën per dag, terwijl een meisje moet ongeveer 2200 per dag krijgen. Idealiter moet u krijgen deze calorieën van voedselrijke voedingsmiddelen zoals mager eiwit, groenten, fruit, magere zuivelproducten en volle granen. Tieners hebben sommige zeer specifieke dieetwensen. Een gezond dagelijks dieet voor een tiener moet tussen 45 en 60 gram eiwit, 1200 mg calcium en tussen 12 en 15 mg ijzer bevatten.

Ontbijt

Het is een cliché geworden, maar er is een veel waarheid in het oude gezegde over ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag wordt. Een drukke teen verleiding zouden kan komen om het ontbijt overslaan, maar dit is een slecht idee. Als je ontbijt overslaan, bent u verliest uw lichaam van voedingsstoffen die u nodig om te functioneren op piek capaciteit gedurende de dag. Eten ontbijt zal "jump-start" uw stofwisseling en kan voorkomen dat u de verleiding van overeten later op de dag. Snel en eenvoudig ontbijt voedsel omvat yoghurt, volkoren toast met enkele pindakaas, eieren en ontbijtgranen. Als u echt voor tijd ingedrukt bent, is zelfs grijpen een stuk kaas, een muesli bar, een stuk fruit of een handvol noten beter dan overslaan ontbijt geheel.

Lunch

Je eet waarschijnlijk een meer voedzame lunch als je een lunchpakket brengen vanuit huis in plaats van te vertrouwen op de Schoolcafetaria aanbod. Een nog slechtere keuze is om een snelle lunch van een fast-food restaurant, waarvan de meeste dienen voedsel dat hoog in vet en laag in voedingswaarde. Aanhangigmaking van een zelfgemaakte lunch bij de school geeft u meer controle over wat u zal eten, en kunt u ervoor zorgen dat het voedsel dat je voor lunch eet u zal voorzien van de energie die u zult moeten voeren u door de middag. Sommige ideale lunch keuzes omvatten een Turkije, sla en tomaat broodje op volkoren brood, een stuk fruit zoals een banaan of appel, of zelfs een stevige soep, stoofpot of chili.

Diner

Consistentie is belangrijk wanneer het gaat om eten. Als u weet dat diner zal op hetzelfde tijdstip elke dag, is het wellicht minder waarschijnlijk te vullen op ongezonde snacks en junkfood. Hoewel tieners richting van junkfood aangetrokken zullen, zijn er gezonder alternatieven voor veel junkfood. Bijvoorbeeld, in plaats van fastfood frietjes die gefrituurd in olie, dienen oven gebakken frietjes. U kunt ook vervangen door gegrilde kip voor gebakken kip of kipnuggets verwerkt. Het belangrijkste is altijd inclusief een groente als bijgerecht, of het nu een lommerrijke groene salade of gestoomde broccoli of bloemkool.


gerelateerde artikelen