Neurologische bijwerkingen van Gardasil

October 17

Overzicht

Gardasil, of vierwaardigheid menselijke Papillomavirus Recombinant vaccin, beschermt de ontvangers van bepaalde stammen van het humaan papillomavirus, of HPV. HPV-stammen 6 en 11 kunnen genitale wratten, veroorzaken terwijl spanningen HPV 16 en 18 kunnen baarmoederhalskanker veroorzaken. Kristi Monson, PharmD en Arthur Schoenstadt, MD, auteurs van het artikel van eMedTV & ldquo; Gardasil bijwerkingen, & rdquo; merkt op dat terwijl de meeste mensen die Gardasil krijgen tolereren van het vaccin, sommige mensen kunnen hebben bijwerkingen, die kan invloed hebben op de hersenen en de zenuwen.

Duizeligheid

Monson en Schoenstadt erop wijzen dat omhoog tot 4 procent van Gardasil ontvangers beschikken over duizeligheid. Wanneer een persoon voelt zich duizelig, kan ze hebben vertigo, waarin het lijkt dat haar omgeving zijn spinnen om haar heen. Vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid kunnen optreden met de duizeligheid. Sommige mensen hebben een verlies van evenwicht en onbestendig, waardoor het moeilijk te bewegen. Andere symptomen van duizeligheid zijn moeite met concentreren en zwakte, volgens de Mayo Clinic.

Angst

De Mayo Clinic wijst erop dat, terwijl het percentage vaak voorkomt is niet bekend, sommige Gardasil geadresseerden ontwikkelen van angst. Wanneer patiënten angst hebben, hebben zij angst dat kan worden veroorzaakt door specifieke gebeurtenissen, zoals een baan of een medische benoeming of ongecontroleerde zorgen. Mensen ervaren angst kunnen lichamelijke klachten, zoals transpireren, beven en snelle ademhaling hebben. Droge mond, duizeligheid en hoofdpijn kunnen optreden. Angst kan het ook mengen in gedrag en cognitie, met symptomen zoals verminderde concentratie en prikkelbaarheid.

Guillain-Barr & eacute; Syndroom

Monson en Schoenstadt verklaren dat de Gardasil ontvangers Guillain-Barr & eacute ontwikkelen kunnen; syndroom, maar het is zeldzaam. Het National Institute of Neurological Disorders en beroerte merkt dat Guillain-Barr & eacute; syndroom is een aandoening waarbij het immuunsysteem van de patiënt het perifere zenuwstelsel aanvallen. Het perifeer zenuwstelsel bevat de zenuwen buiten de hersenen en het ruggenmerg, zoals de sensorische zenuwen, de motorzenuwen en autonome zenuwen, of de zenuwen die onvrijwillige controlefuncties. Wanneer patiënten hebben Guillain-Barr & eacute; syndroom, zij ervaren zwakheid of tintelend gevoel in de benen. Gaandeweg de conditie, de veranderingen in de sensatie uitspreidt aan patiënten armen en bovenlichaam. Als de sensatie wijzigingen verergeren, hebben patiënten een hardere tijd met behulp van hun spieren, wat resulteert in verlamming.

Vangsten

Een andere zeldzame neurologische neveneffect aanvallen kunnen optreden bij sommige mensen na ontvangst van Gardasil, volgens Monson en Schoenstadt. Aanvallen optreden uit een wijziging in de elektrische activiteit in de hersenen. Dat abnormale elektrische activiteit normale neurologische communicatie verstoort, veroorzaakt symptomen zoals de veranderingen in bewustzijn. Patiënten die hebben veranderd bewustzijn tijdens de beslaglegging niet meer weet wat er is gebeurd. Vangsten kunnen ook leiden tot gespierd symptomen, zoals spierspanning en spiertrekkingen. Sommige patiënten wellicht wijzigingen in sensatie die invloed op hun huid, zoals tintelingen.


gerelateerde artikelen