Het zweet van mijn maag als ik oefenen

October 11

Het zweet van mijn maag als ik oefenen

Hoewel zweten meestal onder de arm en over de rug gezien wordt, is het volkomen normaal is voor de maag te zweten tijdens het sporten. Dit geldt vooral met een toename in de duur of de intensiteit van een training. Het is gewoon natuurlijke reactie van uw lichaam aan fysieke inspanning.

Transpiratie

De reden dat je tijdens de oefening zweet heeft te maken met temperatuur van uw lichaam. Tijdens perioden van matige tot krachtige fysieke activiteit ervaart je lichaam een stijging van de temperatuur. Dit activeert de eccrine klieren om het afscheiden van vloeistof op het oppervlak van de huid. Als deze vloeistof verdampt, koelt het het oppervlak van het lichaam. Net als veel andere gebieden van het lichaam heeft je maag talloze eccrine klieren, zodat de stijging van de lichaamstemperatuur is gewoon het stimuleren van het zweet langs je buik.

Temperatuur

De omgevingstemperatuur kan uiteraard ook bijdragen tot het tarief van transpiratie. Als u in de hitte traint bent, kan u worden ervaren een piek in de lichaamstemperatuur en dus grotere hoeveelheden van zweet. Voor een verandering van tempo, kunt u overwegen uitoefening binnenshuis te verlagen zweten rond je buik. Als zweet nog steeds een probleem is, probeer het verlagen van de temperatuur in de kamer.

Kleding

Een andere mogelijke manier om de bestrijding van maag zweet is te nemen een kijkje op de kleding van uw training. Als je het niet van natuurlijke vezels die ademen dragen, zoals katoen, ondervindt u een toename van de transpiratie. Om te bezuinigen op ongemak het zweet kan worden waardoor u, investeren in training kleding gemaakt van stoffen die pit vocht van de huid weg. De meeste worden aangeduid als "prestaties kleding."

Aanbeveling

Na periodes van transpiratie, zorg ervoor dat drink veel van vloeistoffen. Als je zweet, u verliest vocht uit het lichaam, en de enige manier om ze te vullen is door de consumptie van vloeistoffen. Uw beste weddenschap is water, maar je kunt ook tip terug een sport drankje, SAP of zelfs melk na een training.


gerelateerde artikelen