Wat zijn de lichamelijke bijwerkingen van angst?

August 7

Wat zijn de lichamelijke bijwerkingen van angst?

Je lichaam is ontworpen om snel te reageren om te vrezen, krachtige hormonen en signalen afgeven aan verschillende lichaamssystemen zodat u de energie uit te voeren of de kracht om te vechten. Bij sommige mensen, de angst impuls misgaat en coping-mechanismen worden onhandelbaar, resulterend in een aandoening die zorgt ervoor dat het lichaam om de bijwerkingen van de angst voelen, zelfs als er niets te vrezen. Echter, zelfs wanneer er geen angststoornis is, deze processen zal leiden tot onaangename lichamelijke bijwerkingen als uw lichaam in survival-modus werkt.

Problemen met de spijsvertering

Diarree en de plotselinge behoefte om uw blaas leeg zijn beide bijwerkingen van angst. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van al uw lichaamssystemen gaan in overdrive en bewegen sneller dan normaal, evenals uw lichaam behoefte te verlichten zelf te maken gemakkelijker uitgevoerd. Bovendien, stuurt je lichaam bloed weg van het maagdarmkanaal, waardoor het tot kramp, resulterend in diarree.

Zweten

Zweten is de gemeenschappelijke reactie van uw lichaam te vrezen. Het wordt veroorzaakt doordat adrenaline bloed naar het huidoppervlak brengt, waardoor de poriën te openen en het toestaan van zweet uit te storten. Dit is in antwoord op uw lichaamseigen natuurlijke wens te lopen vanaf de gevaarlijke situaties. Een artikel in "Psychosomatiek," het tijdschrift van de Academie voor psychosomatische geneeskunde, suggereert dat vlucht voor uw lichaamseigen reactie te vrezen, die zich voordoen voordat het antwoord van de strijd. Zweten vergemakkelijkt dit antwoord, al dan niet u eigenlijk vluchten.

Snelle hartslag

U kan beschrijven de snelle hartslag geassocieerd met angst als het gevoel alsof je hart ontploffen gaat; maar, in feite, uw hart net werkt ijverig om zoveel bloed als mogelijk te helpen uw lichaam te gaan met de angst. Een artikel op ChangingMinds.org meldt dat de hoeveelheid bloed door je hart gepompt vijfvoudige verhoogt tijdens de angst respons.

Zwakte

Zwakte is soms een angst reactie, waardoor je lichaam niet in staat om te bewegen of om te gaan alleen met wiebelende knieën. Dit is omdat de reactie op de "angst", waardoor uw lichaam te willen spelen in een poging om het onsmakelijk om een roofdier dood. Zwakte treedt meestal pas na de vlucht en strijd reacties zijn in plaats en je lichaam heeft gezien ze om niet te werken.


gerelateerde artikelen