Wat zijn de voordelen van Afrikaanse Mango?

August 5

Wat zijn de voordelen van Afrikaanse Mango?

Afrikaanse mango of Irvingia gabonensis, is inheems in de tropische regenwouden van Guinee en terwijl het vlees van de vrucht voedingswaarde heeft, het is de kuil, of de dikanut, die uitvoerig is onderzocht voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Volgens het Global Institute for Bioexploration, kan uittreksel van de dikanut helpen verlichten van diarree, diabetes, hernia en gele koorts, terwijl de extracten van het blad bijdragen kunnen tot het verminderen van koorts. Klinische studies ondersteunen ook de pit van de Afrikaanse mango als de hulp van een behandeling voor obesitas en verhoogde niveaus van low-density lipoprotein en LDL cholesterol. Overleg met uw gezondheidszorg adviseur voorafgaand aan de inname van Afrikaanse mango.

Voedingswaarde

Albert Ayena, Ph.D., van het Global-Instituut voor Bioexploration, stelt dat de olie die in de vrucht van zaad rijk aan bèta-caroteen is. National Institutes of Health legt uit dat Beta-caroteen is effectief in het voorkomen van bepaalde kankers, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid, brandend maagzuur en sommige emotionele en mentale stoornissen. Het zaad is ook rijk aan calcium, ijzer en B-vitamines, alsmede gezonde vetzuren, zoals laurine, myristine, palmitine, stearine en oliezuurgehalte zuren. Vetzuren zijn essentieel voor de hersenengezondheid van de, lichaam functie en gespierde ontwikkeling.

Verlies van het gewicht

Een onderzoek, geleid door Judith Ngondi, werd gepubliceerd in het mei 2005 editie van "Lipids in Health and Disease." Ngondi onderzocht de effecten van dikanut extract had op het gewicht van personen gediagnosticeerd met obesitas. De studie bestond uit 40 personen die werden verdeeld in twee groepen, interventie en controle. De interventie groep ingeslikt het extract van de pit van de Afrikaanse mango vrucht driemaal per dag over een periode van 4 weken, terwijl de controlegroep door de overheid gereguleerde placebos was. De resultaten aangegeven dat de interventie groep een vermindering van het gemiddelde gewicht van 5.26 lbs., ervaren terwijl de controlegroep een gemiddelde van 1,32 kg verloren. Hoewel verder onderzoek noodzakelijk is voor het valideren van deze claims, houdt de resultaten belofte.

Cholesterol

In de studie van de dezelfde 2005, Ngondi ook opgemerkt dat de onderwerpen die zijn geplaatst in de interventie groep tentoongesteld een significante vermindering van lipidengehalte van bloed, zoals triglyceriden en de LDL-cholesterol. Bovendien bleek de deelnemers niveau van high density lipoproteïne, ook wel bekend als de "goede" cholesterol, duidelijke verbeteringen. De placebo-groep, tentoongesteld aan de andere kant, geen wijzigingen aan lipide bloedspiegels.

Diabetes

Een andere studie, gepubliceerd in de maart 2009 editie van "Lipiden in gezondheid en ziekte," ook olv Ngondi, gemeld dat het extract van de dikanut bijdragen kan tot verbetering van de niveaus van de bloedglucose bij patiënten die gediagnosticeerd met diabetes. De studie werd uitgevoerd over een periode van 10 weken en bestond uit 100 overgewicht personen. Vergelijkbaar met de vorige studie in 2005, de onderwerpen werden verdeeld in twee groepen, interventie en placebo. De resultaten aangegeven dat Afrikaanse mango heeft een positief effect op de bloedglucose niveau; Er is echter verder onderzoek nodig.


gerelateerde artikelen