Zijn olijven gezond om te eten?

July 14

Zijn olijven gezond om te eten?

De bescheiden olijf, zodra een bijpersonage in salades, op pizza's of in een martini, tot voeding super roem gestegen. Een array van gezondheid-opvoerende olijven is beschikbaar, met inbegrip van de alomtegenwoordige zwarte olijven en Kalamata olijven olie-genezen Manzanillas--groene Spaanse olijven vaak gevuld met pimentos. Olijfolie, beschouwd als de gezondste olie, is ook beschikbaar in verschillende rassen. Naast het feit dat heerlijke, heeft de olijf bewezen gezondheidsvoordelen.

Geschiedenis

Gegeten sinds 3000 v.Chr., zijn olijven een van de oudste voedingsmiddelen in de wereld. Ze ontstond in Griekenland en snel aan populariteit gewonnen. Naast het eten olijven, oude volkeren gebruikt olijfbomen voor onderdak, brandstof en medicijnen. De olijfboom is een symbool van wijsheid en rust en is vertegenwoordigd in de Bijbel, de Griekse mythologie en Egyptische kunst.

Gezond vet

Olijven en olijfolie zijn een rijke bron van gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten. Gezonde vetten zijn essentieel voor je een goede gezondheid, en ongeveer 30% van de calorieën aan uw dieet dient bij te dragen. Enkelvoudig onverzadigde vetten--ook gevonden in koolzaadolie, avocado's, amandelen, hazelnoten en zaden van pompoen en sesam--schadelijke LDL cholesterol verlaagt, gunstig HDL-cholesterol verhoogt en voorkomt hart-en vaatziekten en beroerte, volgens de American Heart Association. Gemiddeld bevat een half-kopje olijven 77 calorieën, 4 g koolhydraten, 7 g vet en nul cholesterol.

Anti-inflammatoire fytochemicaliën

Olijven en olijfolie verminderen ontsteking, een boosdoener verweten chronische ziekten zoals artritis, diabetes type 2 en hart-en vaatziekten. Een stof in olijven genaamd oleocanthal verhindert het lichaam maken van inflammatoire enzymen--hetzelfde manier niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen werk, volgens "Artritis vandaag." Dientengevolge, de pijn en gevoeligheid kunnen afnemen. Sterk-smaak olijfolie, zoals die uit Toscane, hebben het hoogste niveau van oleocanthals.

Het mediterrane dieet

Olijven en hun olie zijn een essentieel onderdeel van het mediterrane dieet, die wordt beschouwd als een van's werelds gezondste. Het beschermt tegen hart-en vaatziekten en andere chronische ziekten, volgens de Harvard Women's Health Watch. Het mediterrane dieet is rijk aan gezonde vetten, vooral van vis en olijfolie. Levensmiddelen uit planten--groenten, bonen, fruit, granen, noten en zaden--zijn de belangrijkste voedingsmiddelen waarop maaltijden zijn gebaseerd. Dierlijke eiwitten, meestal vis en pluimvee, worden toegevoegd in geringe bedragen. Rode wijn wordt gewoonlijk gedronken met een maaltijd, en rood vlees en snoep spaarzaam worden gebruikt.

Het kiezen van olijfolie

Diverse verschillende soorten olijfolie zijn beschikbaar. De smaak kan variëren, zoals wijn, afhankelijk van niet alleen waar de olie is geproduceerd--Italië, Spanje, Marokko, Tunesië, Frankrijk, Griekenland of California--maar ook op het soort olijf gebruikte, toestand van de bodem en weer, legt OChef uit. Olijfolie wordt uit de rijpe olijven geperst. Olie van eerste persing heet extra vergine olijfolie, meestal fruitig met een sterke smaak. Het is wordt beschouwd als de beste, en het best gebruikt op salades, in marinades en geserveerd met brood om te dompelen, aangezien het een bittere smaak in het hoog-vuur koken kan ontwikkelen. Oliën label zuivere olijfolie, of gewoon olijfolie, kunnen worden gebruikt voor het koken.


gerelateerde artikelen