Amandelen geven je energie?

March 13

Amandelen geven je energie?

Alle voedsel biedt wat energie in de vorm van calorieën. Echter, sommige voedingsmiddelen komen verpakt met meer energie dan anderen. Noten, zoals amandelen, hebben vaak een relatief hoog aantal calorieën per portie. Dat maakt de amandelen een nuttig en gezond tussendoortje voor het leveren van hoge energie in een kleine portie. Amandelen pak ook in andere voedingswaarde zoals hoge vezelgehalte.

Calorieën

Een calorie is een maat voor de energie binnen een stuk van voedsel. Specifiek, meet een enkele voedsel calorie de energie die nodig is om het verhogen van de temperatuur van 1 kilogram water met 1 graad Celsius. Deze energie kan in termen van uw lichaam, uw spieren, organen en alle andere biologische processen te laten functioneren. De drie voornaamste soorten brandstof zijn koolhydraten, vetten en, in mindere mate, eiwitten.

Amandelen

Een kopje hele amandelen bevat 822 calorieën, volgens de USDA National Nutrient Database. Bijna de helft van die calorieën vandaan vet--de calorie-dichtste van alle voedsel stoffen. Onder 22 procent komt uit koolhydraten, met meer dan de helft van dat totaal vanaf fiber en ongeveer één zevende van suikers. Eiwit maakt 21 procent van de voedingswaarde van een amandel. Echter, eiwit biedt minder voordelen onmiddellijk energie dan vetten en koolhydraten.

Energie niveaus

De "Harvard hart Letter" vindt u een scala aan activiteiten en de energie die u besteden bij het doen van hen gedurende 30 minuten. Aan de lage kant, bijvoorbeeld, kunt een persoon 155-pond verwachten 149 calorieën doen yoga te verbranden. Aan de andere kant van de schaal, uitgevoerd op 10 mijl per uur gedurende 30 minuten brandwonden 614 calorieën in een 155-pond persoon. Dat betekent dat 1 kop amandelen biedt gemakkelijk genoeg energie in theorie voor meeste half uur activiteiten.

Overwegingen

U zal niet meest waarschijnlijk eten een hele kop amandelen in één zitting. Echter, als een mid-middag snack of een manier om te houden van uw energieniveaus omhoog door de dag, kleine handenvol van amandelen werken goed. Het hoge vezelgehalte van amandelen kan een laxerend effect in je lichaam, verhoging van de snelheid van uw stoelgang produceren. U wilt misschien voorkomen eten ook veel in één keer om die reden.


gerelateerde artikelen