Kan ik nog steeds uitvoeren met een zere Gluteus Maximus spier?

December 8

Kan ik nog steeds uitvoeren met een zere Gluteus Maximus spier?

De Musculus gluteus maximus is de grootste van de drie bilspieren in je billen. Er pijn kan worden veroorzaakt door een gluteos spierspanning in verband met een sportieve activiteit, zoals hardlopen, of zelfs van stretching voordat u. Voer geen dat als u acute pijn tijdens de activiteit voelt, de NYU ziekenhuis voor gemeenschappelijke ziekten adviseert. U kunt uw normale lichaamsbeweging hervatten na een periode van rust en stretching en versterking van de oefeningen. Als de pijn aanhoudt of verzwakt, moet u uw arts raadplegen.

Oorzaken en symptomen

Running zet veel stress op vele gewrichten in het lichaam vanwege de kracht en snelheid. Het ziekenhuis NYU voor gezamenlijke ziekte merkt op dat een gluteos stam niet zeer vaak geblesseerd is, maar kan worden gezien in de lopers. Een gluteos spierspanning kan worden veroorzaakt door de spieren te ver, plotselinge spanning brengen van de spieren, overmatig gebruik en een voltreffer op de spieren uit te rekken. Misschien voel je pijn en tederheid, stijfheid of zwakte van de bilspieren. Mogelijk hebt u ook blauwe plekken als een directe aan de billen brak bloedvaten hit. Houd in gedachten dat pijn in een van de diepere bilspieren uit naar de gluteus maximus stralen kan.

Behandeling

Behandeling van een stam in een van uw bilspieren, is afhankelijk van de omvang van de schade, die iets van een kleine stam worden kon tegen een volledige scheuren van spiervezels. Als ervaren gluteus maximus pijn, niet lopen als het veroorzaakt pijn en kortere stappen nemen tijdens het wandelen. Nadat je dat een blessure heeft plaatsgevonden, toepassen ijs aan het getroffen gebied gedurende 15 tot 20 minuten vier keer per dag. Doe dit voor verscheidene dagen tot uw pijn afneemt. U kunt over de toonbank pijn medicatie zoals paracetamol of ibuprofen nemen. Hoewel deze medicijnen uw pijn verlichten kunnen, niet terug te keren naar uw normale lopende routine totdat uw pijn zonder medicatie afneemt. Verrichten van fysieke activiteit te vroeg zou verergeren uw gluteos stam.

Revalidatie en preventie

Wanneer u hervatten warmte uitvoert, van toepassing op het eerder getroffen gebied voor aanvang van elke activiteit. Start je lopen langzaam en niet duwen jezelf. Stop als u begint met de pijn van de gluteus maximus, zoals uw spier kan niet volledig worden genezen. Ook moet je rekken en oefeningen voor de bilspieren te versterken. Het uitvoeren van oefeningen meerdere malen per dag te verminderen uw kansen op overbelasting van een spier tijdens een run. Houd de rek voor ongeveer 10 tot 12 seconden en herhaal iedere oefening vijf of zes keer.

Overwegingen

Naast sport, kan gluteus maximus pijn worden veroorzaakt door aandoeningen zoals fibromyalgie of myofasciale pijnsyndroom. Onderscheiden het verschil tussen schade, misschien voorwaarden of eenvoudige spiervermoeidheid veroorzaakt door overmatige inspanning of werken boven uw huidige conditieniveau wel moeilijk. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen over uw pijn en laat hem u te voorzien van instructies over uw lopende regime.


gerelateerde artikelen