Lijst van vitamines in havermout

April 3

Haver zijn stevig korrels die in koele, natte klimaten groeien. De American Heart Association erkent gezondheidsvoordelen die is gekoppeld aan het eten van hele granen zoals havermout, met inbegrip van de minder kans op hart-en vaatziekten. Of u nu liever staal gesneden, "ouderwetse", regelmatige, snelle of onmiddellijke haver, u kunt gerust zijn u een volkoren eten. Haver worden bijna altijd verwerkt met de kiem, zemelen en endosperm intact, waardoor havermout een zeer voedzame keuze. Havermout bevat dat veel vitaminen essentieel zijn voor gezonde voeding.

Thiamine

Thiamine is een wateroplosbare vitamine-B nodig voor zenuwen en spieren functie, koolhydraatstofwisseling en als een component van verschillende enzymen. Je moet ook thiamine voor de productie van maagzuur, waaruit noodzakelijk voor een goede vertering van voedsel blijkt. Volgens de USDA National Nutrient Database biedt havermout 15 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid thiamine.

Niacine

Volgens de USDA National Nutrient Database voorziet een kopje havermout 3.2 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niacine mannen en 3,7 procent voor vrouwen. Een component van verschillende enzymen, niacine helpt om energie en metabolisme te verhogen.

Folaat

Folaat is een B-vitamine die een toename van de productie en de groei van cellen. Folaat bewijst nodig voor de productie van rode bloedcellen en voor de synthese van DNA en RNA. Volgens de USDA National Nutrient Database biedt een kopje havermout 3,5 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid folaat.

Selenium

Hoewel niet een vitamine, is het selenium een essentiƫle voedingsstof die gevonden in havermout. Een portie havermout biedt 23 procent van de aanbevolen hoeveelheid selenium voor volwassenen, volgens de ons departement van landbouw nationale nutriƫnt Database. Het Selenium is een spoorelement, wat betekent dat u hoeft alleen een zeer kleine hoeveelheid van het dagelijks. Selenium is een noodzakelijk onderdeel van verscheidene belangrijke enzymen en werkt ook als een antioxidant.


gerelateerde artikelen