De voordelen van amandel boter Vs. pindakaas

February 7

De voordelen van amandel boter Vs. pindakaas

Als het gaat om notenpasta, is het moeilijk te verslaan pindakaas in populariteit, gezien het feit dat 90 procent van de kabinetten van de keuken voorraad pindakaas op hun planken in de Verenigde Staten, volgens de nationale Raad van de pinda. Terwijl pindakaas een gezonde keuze is voor zover notenpasta gaan, geeft amandel boter zeker pinda boter een looppas voor zijn geld. Vergelijking van de voordelen van amandel boter aan pindakaas kon overtuigen u dat u wilt aanbrengen van amandel boter een nietje in je voorraadkast.

Rijk aan hart-gezonde vetten

Zowel pinda en amandel boter zijn goede bronnen van de hart-gezond enkelvoudig onverzadigde vetten. Amandel boter is echter een iets betere bron, met 5 gram per eetlepel versus 3,3 gram-per-eetlepel in pindakaas. Als onderdeel van een gezonde voeding, kunnen voedingsmiddelen die rijk zijn aan enkelvoudig onverzadigde vetten helpen lager cholesterolgehalte van bloed, volgens de American Heart Association. Ze kunnen ook verminderen uw risico op hart-en vaatziekten en beroerte.

Betere bron van vezels

Net als van enkelvoudig onverzadigde vetten is amandel boter ook een iets betere bron van vezels dan pindakaas. Een eetlepel van amandel boter bevat 1,6 gram vezels, terwijl de pindakaas heeft 0,9 gram. De meeste Amerikanen krijgt niet genoeg vezel in hun dieet, volgens de Academie van voedings- en dieetleer, dus elk beetje helpt. Voldoen aan uw dagelijkse behoeften van vezel, die varieert van 21 tot 38 gram vezels per dag, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht, misschien lager uw risico van chronische ziekten, zoals hart-en vaatziekten, en maken het gemakkelijker voor u om een gezond gewicht te handhaven, zegt AND.

Belangrijke bron van vitamine E

Amandel boter heeft vier keer meer vitamine E dan pindakaas, met 3,87 gram per eetlepel versus 0,9 gram, respectievelijk. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine, bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Als een antioxidant biedt vitamine E bescherming aan cellen tegen vrije radicalen moleculen. Deze moleculen kunnen een rol spelen in de ontwikkeling van hart-en vaatziekten en kanker. Naast de bescherming uw cellen, is vitamine E ook belangrijk voor de gezondheid van de immuun.

Vergelijken van de mineralen

Mineralen zijn essentiƫle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te functioneren; Zij omvatten calcium, ijzer, kalium en zink. Bij het vergelijken van de twee notenpasta, is amandel boter een betere bron van deze mineralen. Calcium ondersteunt de gezondheid van het bot, terwijl ijzer belangrijk voor het transport van zuurstof in je lichaam is. Kalium is nodig voor de handhaving van de vochtbalans in je spieren. Zink ondersteunt het immuunsysteem en helpt te voorkomen van de ziekte, alsmede aids in genezing van wonden.


gerelateerde artikelen