Hoe wijzig Vital Signs tijdens anaërobe oefening?

February 3

Hoe wijzig Vital Signs tijdens anaërobe oefening?

Anaërobe oefening op hoge intensiteit activiteit thats kort durende betrekking heeft. Anaërobe oefening, zoals gewichtheffen en sprinten, overschrijdt uw lichaam behoefte aan zuurstof de zuurstof die beschikbaar is. Anaërobe wordt verstaan "zonder zuurstof." Zoals met aërobe oefening, anaërobe oefening Hiermee wijzigt u tijdelijk uw vitale functies, met inbegrip van temperatuur, hartslag, bloeddruk en ademhalingstarief.

Hartslag

Voor de gemiddelde volwassene is een normale hartslag in rust 60 tot 100 slagen per minuut. Met elke hartslag stuurt uw hart bloed door uw lichaam aan het leveren van zuurstof naar de weefsels. Tijdens anaërobe oefening stijgt uw lichaam behoefte aan zuurstof. Dientengevolge, is uw hartslag verhoogt in directe verhouding tot de intensiteit van de oefening, volgens een webpagina op de website van de Universiteit van de staat van Montana.

Bloeddruk

Bloeddruk is de meting van de kracht van het bloed in je slagaders. In het algemeen, wordt normale bloeddruk gedefinieerd als 120 over 80. Het bovenste of systolische, nummer vertegenwoordigt de druk bij de opdrachten voor het hart. De bodem, of diastolische, nummer vertegenwoordigt de druk wanneer het hart ontspant. Je lichaam reageert op anaërobe oefening door verhoging van de systolische bloeddruk. Wanneer u gewichten opheft, veroorzaakt de spiercontractie een afname van de doorbloeding. Om dit te compenseren, het hart slaat sneller in een poging om meer zuurstof te leveren aan uw spieren. De toename van systolische druk na anaërobe en aërobe oefening is ongeveer hetzelfde.

Ademhalingstarief

Ademhaling is een complex fysiologische proces dat voedingsstoffen in je lichaam brengt. Een normale rust ademhalingstarief is tussen 12 tot en met 18 ademhalingen per minuut. Tijdens anaërobe oefening verhoogt uw ademhalingstarief samen met uw hartslag. Uw sympathische zenuwen signaal je ademhalingsspieren te uw ademhalingstarief te verhogen in een poging om meer zuurstof in het lichaam en het bloed. Naast het brengen van zuurstof in, verdrijft de toename van de ademhalingstarief ook afvalproducten zoals koolstofdioxide.

Temperatuur

De gemiddelde volwassen lichaamstemperatuur is 98,6 graden Fahrenheit, hoewel temperaturen tussen 97.8 F naar 99.1 F worden beschouwd als normaal. Tijdens anaërobe oefening is de energie die wordt gebruikt voor het aandrijven van uw spieren tijdens de intense uitbarstingen van verkeer verloren als warmte, het verhogen van je lichaamstemperatuur. Dat is de reden waarom je zweet tijdens de oefening. Uw lichaam voorkomt dat uw lichaamstemperatuur te hoog krijgen door het vrijgeven van de hitte zoals zweet. Zoals het zweet verdampt, koelt het je lichaam.


gerelateerde artikelen