Catnip & venkel voor baby koliek

January 24

Catnip & venkel voor baby koliek

Baby koliek is een veel voorkomende aandoening treft van zuigelingen in de eerste maanden van hun leven. Als je baby voor meer dan drie uur drie keer per week huilt, en anders gezond is, zou hij deze aandoening hebben. Andere symptomen zijn een harde buik, oprispingen, het schoppen met of het trekken van zijn benen. Er is geen conventionele drug aanbevolen specifiek voor deze aandoening, geeft aan Universiteit van Maryland Medical Center. Als u venkel of catnip te gebruiken voor uw baby's darmkrampjes overwegen, moet u eerst praten met een arts.

Venkel

Venkel, medisch bekend als Foeniculum vulgare, is een kruid inheems in Europa en Azië, die zowel wordt gebruikt als een kruid culinaire en geneeskrachtige planten, met name voor de behandeling van indigestie, ter stimulering van borstvoeding en ter verhoging van de menstruatie. Venkel zaadolie helpt bij het beheren van de zuigeling koliek, volgens een studie gepubliceerd in juli 2003 "Alternatieve therapieën in gezondheid en geneeskunde." Dit gerandomiseerde placebo-gecontroleerde proef betrokken 125 kinderen gediagnosticeerd met koliek. De studie toonde significante verbetering in de symptomen van koliek bij baby's die venkel zaadolie ten opzichte van de placebogroep ontvangen. Er werden geen bijwerkingen gemeld.

Catnip

Catnip, medisch bekend als Napeta cataria, is een kruid inheems in Europa dat tot de lipbloemenfamilie behoort. Het wordt gebruikt om smaak toevoegen aan soepen en stoofschotels en in de volksgeneeskunde is gebruikt voor de behandeling van indigestie en kolieken en toenemen eetlust. Volgens een studie in de januari 2009 "Journal of etnofarmacologie" featured, catnip helpt ontspannen van de spieren van het spijsverteringskanaal en daarom verlicht maagkrampen en potentiële gebruik bij het beheer van koliek en diarree heeft.

Het gebruik van venkel en Catnip

Venkel kan ook worden gebruikt als thee te helpen ontspannen van het spijsverteringskanaal en elimineren overtollige gas dat koliek veroorzaakt. Een theelepel venkel thee van het zaad na de voeding kan worden gegeven aan de baby of de borstvoeding moeder kan consumeren een kopje venkel thee omhoog tot zes keer per dag, geeft aan de Universiteit van Maryland Medical Center.

Catnip thee kan ook helpen om te kalmeren de baby en elimineren overtollige gas. Een andere optie is om warm van drie tot vijf druppels van de tinctuur van catnip olie in 2 tbsp. olijfolie en wrijf het op de buik van de baby, zegt de Universiteit van Maryland Medical Center.

Overwegingen

Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor meer informatie over hoe u kunt venkel of catnip om te helpen beheren van uw baby's darmkrampjes. Sommige homeopathische middelen, probiotica en andere kruiden kunnen ook baby koliek verbeteren. Gebruik geen venkel of catnip als een vervanging voor alle conventionele drugs aanbevolen door de kinderarts.


gerelateerde artikelen