Bijwerkingen van dieet Cola

August 8

Bijwerkingen van dieet Cola

Dieet cola lijkt misschien een verstandig alternatief voor suiker gezoete frisdranken, en in sommige gevallen kan het zijn. De kunstmatig gezoete drank bevat ongeveer 5 calorieën per 12-ounce kan--vergeleken met 150 calorieën in het dezelfde serveren van reguliere cola-- en zonder toegevoegde suikers, waardoor het een schijnbaar vriendelijke keuze voor uw taille. Dat gezegd hebbende, dieet dranken zijn niet zo gezond als goede, ouderwetse water, en ze kunnen komen met sommige onaangename bijwerkingen.

Cafeïne Kick

Dieet cola kan bevatten ongeveer 35 tot en met 55 milligram cafeïne per 12 ounces, afhankelijk van het merk. Cafeïne is een stimulerend middel dat leiden bijwerkingen zoals nervositeit, vaak moeten plassen, opgericht en onregelmatige hartslag tot kan. Als je dieet cola bij nacht drinkt, wellicht u ook slaapproblemen. De meeste mensen kunnen veilig 200 tot 300 mg cafeïne per dag drinken.

Een bredere taille?

Ondanks hun calorie-vrije status, zijn dieet frisdrank gekoppeld aan de aanwinst van het gewicht, volgens een overzicht gepubliceerd in "Yale Journal of biologie en geneeskunde" in 2010. Onderzoekers gekeken naar meerdere studies en vond dat de deelnemers die de meeste dieet soda dronk waarschijnlijk te winnen gewicht na verloop van tijd waren. Zij ook opgemerkt dat als dieet soda gebruik onder de algemene bevolking is toegenomen, zo het tarief van obesitas heeft. Dit kan zijn omdat de kunstmatige zoetstoffen in dieet frisdrank activeren slechts gedeeltelijk trajecten van de voedsel-beloning in de hersenen stimuleren verdere voedsel-seeking gedrag. Bovendien, trainen kunstmatige zoetstoffen--die veel zoeter dan natuurlijke suiker--de hersenen naar hunkert naar zoet eten, eventueel algemene suiker inname te verhogen.

Tand problemen

Alle colas bevatten zuur, dat slecht nieuws voor uw glimlach is. Deze zuren bijdragen tot vorming van de plaque en ook verzachten van uw tanden beschermende glazuur coating. Dit kan stimuleren gaatjes en tandbederf en gevoelige tanden veroorzaken of pijn tijdens het eten. Om te helpen bewaren uw mondgezondheid, alleen dieet-cola drinken met een rietje, die van de vloeistof contact met je tanden minimaliseren zal.

De vraag van aspartaam

Dieet colas zijn vaak gezoet met aspartaam, een controversiële ingrediënt. Hoewel aspartaam is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en over het algemeen beschouwd als veilig, hebben sommige mensen bijwerkingen zoals hoofdpijn, vangsten en gedragsveranderingen, volgens de Universiteit van Arizona coöperatieve extensie gemeld. Echter is geen duidelijke link naar deze effecten vastgesteld. Bovendien, is de zoetstof niet veilig voor mensen met een medische aandoening genaamd fenylketonurie, die verhindert dat het lichaam afbreken van fenylalanine, een aminozuur in aspartaam. Sucralose, een andere kunstmatige zoetstof gemeenschappelijk in dieet colas, is niet gevonden om elke negatieve effecten te produceren.


gerelateerde artikelen