Aloë Vera Gel kan helpen striae?

December 13

Aloë Vera Gel kan helpen striae?

Ook bekend als striae, stretch marks optreden wanneer uw huid wordt uitgerekt de normale limiet overschrijdt. Uw huid gedraagt zich net als een elastiekje: het heeft elastische vezels die het mogelijk maken van het te rekken, maar ze breken wanneer te ver getrokken. Wanneer dit gebeurt, groeien collageenvezels in plaats, waardoor roodachtig en/of paarsige markeringen die na verloop van tijd vervagen. Omdat deze merken kunnen het uiterlijk van uw huid mar, kan u zich wenden tot remedies zoals aloë vera gel. De kans op die deze gel voor uw striae werkt is echter laag.

Betekenis

Aloë vera gel is afgeleid van de Aloë vera plant, een gemeenschappelijk kamerplant die veel overeenkomsten vertoont met een cactus. Bladeren kunnen worden gebroken en geperst voor hun gel, of de gel kan worden vervaardigd met andere verzachtende en kalmerende ingrediënten. Een van de gemeenschappelijke toepassingen van Aloë vera gel is de behandeling van zonnebrand. Aloë vera kan ook worden verkocht als een SAP en verbruikt voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen, zoals voor het verlichten van maagklachten.

Bewijs van behandeling

Op een A tot F-schaal, de Mayo Clinic tarieven aloëVera gel met een "C" voor haar vermogen om te genezen van wonden zoals striae. Studies lijken te worden gemengd op de gel van de effectiviteit, zoals de Mayo Clinic beweert dat sommige studies positieve resultaten hebben opgeleverd, terwijl anderen geen zichtbare voordelen of zelfs potentiële verslechtering van wonden hebben aangetoond.

Toepassing

Als u kiest voor het gebruik van Aloë vera gel op uw striae, de dagelijkse gloed--adviseert een gezondheids- en schoonheidsbehandelingen website--initiëren van gebruik van de gel de minuut je striae observeren. Omdat de aloe vera anti-inflammatoire eigenschappen heeft, is het mogelijk dat toepassing ervan de inflammatoire effecten of groei van striae beperken kan. Voor de gel meest effectief te werken, moet u het ten minste eenmaal per dag toepassen op gebieden waar u striae wellicht. Zachtjes masseren de gel in, het wrijven op de omliggende gebieden van de huid ook.

Conclusie

Met het gebrek aan overtuigend bewijs is het onduidelijk als Aloë vera gel helpen kan om te genezen uw striae wanneer regelmatig toegepast. Hoewel alternatieve therapieën en sommige anekdotisch bewijs aloe vera gel kan bijdragen beweren tot het verminderen van noticeability, is het belangrijk om realistische verwachtingen over behandelmogelijkheden als je striae. Omdat deze merken tot witte of zilveren strepen na verloop van tijd vervagen, zullen ze minder merkbaar bij gebrek aan huid behandelingen zoals aloë vera.


gerelateerde artikelen