Ijzer supplementen & Anti depressiva

May 17

Ijzer supplementen & Anti depressiva

Ijzertekort bloedarmoede en klinische depressie delen een aantal dezelfde symptomen. Beide voorwaarden kunnen leiden tot vermoeidheid, lethargie en verminderde concentratie. Uw arts kan voorschrijven van antidepressiva voor de behandeling van uw depressie of ijzer supplementen voor de behandeling van uw-ijzertekort bloedarmoede. Terwijl sommige studies een verband tussen ijzer suppletie en verbeterde mentale toestand blijkt, National Institutes of Health online medische encyclopedie Medline Plus stelt dat onderzoekers gebrek aan voldoende bewijs om aan te tonen dat ijzer suppletie geneest depressie.

Oorzaak en gevolg

Koppelen van depressie met-ijzertekort bloedarmoede, wordt er een oorzaak-en-gevolg-vraag gemaakt. Een internationaal team van onderzoekers aangepakt de vraag in 2007. Hun studieresultaten wijzen erop dat grote depressieve stoornissen en eetstoornissen zoals anorexia en boulimia vaak comorbide voorwaarden zijn, wat betekent dat ze tegelijkertijd in de dezelfde persoon optreden kunnen. De "Australische en Nieuw-Zeeland Journal of Psychiatry" de studie gepubliceerd. Aangezien een het eten wanorde het gehalte aan nutriënten van voedsel vermindert, kan het ook leiden tot een ijzertekort.

Ijzertekort en depressie

Menstruerende vrouwen en mensen lijden met gastro-intestinale ziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis zijn vooral gevoelig voor de bloedverlies dat ijzer-deficiëntie anemie kan veroorzaken. Ijzer suppletie de bloedarmoede kan behandelen, maar of ijzer effectief behandelt de depressie die uiteindelijk de eetstoornis heeft veroorzaakt, die op zijn beurt gemaakt een ijzertekort, is niet vastgesteld. Sommige therapeuten mag het gebruiken van antidepressiva en van psychotherapie voor de behandeling van de depressie. Ijzer supplementen oorzaak constipatie, misselijkheid, diarree en opgeblazen gevoel in sommige mensen, volgens het Linus Pauling Instituut. Vraag uw arts advies alvorens ijzersupplementen te nemen.

Ijzer- en concentratieperiode

Problemen met denken, concentratieproblemen en beslissingen illustreren van de typische symptomen van depressie, zegt MayoClinic.com, maar Agricultural Research Service fysioloog Mary J. Kretsch vond ook een verband tussen concentratie en ijzer tekort. Kretsch heeft een 20 weken durende studie uitgevoerd met acht gezonde mannen, leeftijd van 27 tot en met 47 jaar en gemeld dat een lage concentratieperiode met een duidelijke daling in ijzer niveaus in het lichaam correspondeerde. Aangezien geen van de onderwerpen werden geëvalueerd voor depressie, is het niet bekend of antidepressiva concentratieniveau zouden hebben verbeterd.

Het kiezen van een behandeling

Ijzeren niveaus ook invloed hebben op prestaties, volgens een studie van de 2009 gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition." Lead Auteur James P. McClung gemeld dat ijzer suppletie stemming verbeterde en cognitieve en fysieke prestaties in vrouwelijke tijdens militaire opleiding soldaten. Ondanks deze bevindingen, de beslissing om de behandeling van depressie en cognitieve problemen met ijzer suppletie, evenals het besluit om te verzoeken uw arts voorschrijven van antidepressiva vereist zorgvuldig onderzoek. Beginnen met een algemene evaluatie van uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en maak een geïnformeerd besluit gebaseerd op de weging van de risico's en voordelen van elk type van behandeling.


gerelateerde artikelen