Vitamine tekorten en oorzaken van flauwvallen

May 10

Vitamine tekorten en oorzaken van flauwvallen

Flauwvallen, ook wel bekend als syncope, treedt op wanneer uw hersenen niet genoeg bloed krijgt en je lichaam reageert door het bewustzijn verliezen. Talrijke variabelen bijdragen tot flauwvallen waaronder vitamine en minerale tekortkomingen en elektrolyt onevenwichtigheden. Consumeren een dieet rijk aan voedingsstoffen kan helpen voorkomen van vitamine-geïnduceerde flauwvallen spreuken.

Vitamine B12

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention treft vitamine B12-deficiëntie één uit elke 31 personen 51 jaar en ouder. Vitamine B12 functies voor het genereren van rode bloedcellen en steun in de efficiëntie van uw zenuwstelsel. Wanneer je gebrek aan vitamine B12, kan u ontwikkelen bloedarmoede als gevolg van de verminderde productie van DNA, gevoelens van zwakte, vermoeidheid en duizeligheid veroorzaken. Flauwvallen spreuken kunnen ook optreden als gevolg van verlies van zenuw werking wanneer gebrekkig niveaus van vitamine B12 aanwezig zijn.

Foliumzuur

Een tekort aan foliumzuur kan resulteren in de ontwikkeling van folaat-deficiency bloedarmoede. Dergelijke deficiëntie is gevonden tussen individuen consumeren van grote hoeveelheden alcohol, slecht eten, het bezitten van een verminderde opname van foliumzuur overcooking van voedsel en vereisen extra suppletie zoals zwangere vrouwen en zuigelingen. Folaat-deficiency bloedarmoede verschilt van vitamine B12-deficiëntie als gevolg van het ontbreken van de zenuw en neurologische stoornis. Symptomen van foliumzuur bloedarmoede manifesteren door symptomen zoals vermoeidheid, kortademigheid, flauwvallen, hartkloppingen, zwakte en vergeetachtigheid.

Ijzer, vitamine D en vitamine C

De meest voorkomende vorm van bloedarmoede vloeit voort uit een tekort aan ijzer, een mineraal dat medeplichtigheid aan rode bloedcellen in de levering van zuurstof aan lichaamsweefsels. Ijzertekort anemie kan leiden tot uitputting of absorptie van vitamine D. tekort aan vitamine C kan voorkomen dat de absorptie van ijzer, wat leidt tot-ijzertekort bloedarmoede voorkomen. Ijzertekort anemie kan leiden tot flauwvallen door een verminderde bloedtoevoer naar het hart, gebrek aan zuurstof naar de weefsels van de lichamelijke en verhoogde shortness van adem veroorzaakt.

Elektrolyt onbalans

Natrium, chloride en kalium zijn elektrolyten die een essentiële rol bij de regulering van de activiteiten van de cel spelen. Hyponatremia, een aandoening die optreedt bij natrium niveau te laag is, voortvloeit uit vochtretentie of teveel natrium excretie. Wanneer een elektrolyt onbalans zich voordoet, wordt het zenuwstelsel beïnvloed, veroorzaken hoofdpijn, misselijkheid, krampen, vermoeidheid, verwarring en flauwvallen. Deze tekortkoming van natrium kan het gevolg zijn van langdurige oefening zoals training voor een marathon. Volgens het Linus Pauling Instituut ervaren ongeveer 4 procent van de Ironman triatlon deelnemers hyponatremia.


gerelateerde artikelen