Amoxicilline 500Mg informatie

May 7

Amoxicilline 500Mg informatie

Amoxicilline 500mg, een antibioticum van de penicilline-familie, wordt gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Bromelaïne, vitamine K en probiotica verhogen de absorptie van dit antibioticum. Bromelaïne wordt gevonden in ananas, vitamine K in lommerrijke Groenen en probiotica in yoghurt. Deze kruiden en vitamine remedies verlagen schimmelinfecties en andere bijwerkingen die kunnen voortvloeien uit amoxicilline, neemt nota van de University of Michigan Health System.

Typen

Amoxicilline, een antibacteriële antibioticum, wordt voorgeschreven in vloeibare, kauwtabletten pil en tablet vorm. Doseringen variëren van 20mg elke 12 uur tot 775mg in een keer-dagelijks uitgebreide release tablet. Amoxicilline wordt het vaak voorgeschreven meermaals per dag op verschillende tijdstippen. Recept flessen die b.i.d. zeggen betekenen Neem tweemaal daags; flessen die opmerking van t.i.d. die drie keer per dag worden voorgeschreven. De bekende 20-mg dosis wordt aanbevolen voor zuigelingen op drie maanden oud, volgens The Merck Manuals Online medische bibliotheek. De hogere dosering, uitgebreid-release amoxicilline, werkt het beste met patiënten die mogelijk niet in staat om de nodige interval doseren van dit antibioticum voor het onderhoud van de werkzaamheid.

Functies

Amoxicilline combineert amoxicilline-Trihydraat-actieve ingrediënt, magnesiumstearaat, erythrosine, indigokarmijn, titaandioxide, geel ijzeroxide en gelatine. Niet-actieve ingrediënten in amoxicilline helpen bij de antibiotica formulering voor pil vormgeving, kleur, ingrediënt bindmiddelen, oplosbaarheid, smakelijkheid en absorptie. De vloeibare en kauwtabletten formulering ook glucosestroop agenten en extra smaakstoffen voor grotere smakelijkheid. Dit antibioticum, beschikbaar in de Verenigde Staten sinds de jaren 1970, heeft weinig bijwerkingen en doet niet irriteert het slijmvlies van de maag wanneer met voedsel, genomen volgens de elektronische geneesmiddelen Compendium.

Functie

Amoxicilline vermindert bacteriën die op celwanden door penicilline-achtige bindmiddelen aan de cellen groeien. Deze cellen zijn dan niet in staat om te blijven groeien bacteriën, volgens The Merck Manuals. Penicilline-bindende proteïnen verminderen de groei van geïnfecteerde cellen binnen bacterie. Bacteriën sterven uiteindelijk aan het gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen nodig voor de aanhoudende groei van de infectie. Amoxicilline wordt snel geabsorbeerd in de bloedbaan met een tarief van 50 procent eliminatie. Na voltooiing van de meerdere dagelijkse doseringsschema verhogen eliminatie tarieven.

Overwegingen

Kinderartsen op de Universiteit van Rochester Medical Center gevonden dat 25 procent van de kinderen behandeld met penicilline en amoxicilline voor de streptococcus kiem keelontsteking had symptomen binnen drie weken van de behandeling vernieuwd. Penicilline en amoxicilline zijn niet langer zo effectief bij de behandeling van bacteriële infecties als nieuwere antibiotica bekend als cefalosporine, rapporteerde de jaarlijkse Interscience conferentie over antimicrobiële stoffen en chemotherapie in Washington. De Universiteit van Rochester, medisch centrum rapport uit December 2005 toonde aan dat 60 tot 80 procent van de kinderen behandeld voor streptococcus kiemen had amoxicilline voorgeschreven. Hun studie opgemerkt dat 10 tot 20 procent van de klanten nog penicilline voorgeschreven waren en slechts 10 tot 20 procent een cefalosporine ontvangen. Ondanks de studies die grotere effectiviteit met cefalosporine aangeeft, lijken artsen terughoudend ter vervanging van dit medicijn van de 40-jarige met cefalosporines.

Waarschuwingen

Let op is aanbevolen voor amoxicilline gebruik tijdens borstvoeding omdat kleine hoeveelheden van het antibioticum in moedermelk, notities The Merck Manuals zijn gemeld. Patiënten met een allergie aan penicilline en zijn afgeleide amoxicilline het liefst aankondigen hun arts en apotheek over hun allergie. Amoxicilline kan leiden tot ernstige allergische reacties veroorzaakt anafylactische shock. Deze reactie kan leiden tot vernauwing van de luchtwegen en ernstige Ademhalings ontsteking. Patiënten met astma moeten vooral voorzichtig zijn van deze allergie als gevolg van hun gecompromitteerd immuunsysteem. Patiënten met mononucleosis hebben gevonden deze antibiotische therapie huiduitslag veroorzaken. Amoxicilline wordt niet aanbevolen voor clients met nierfunctie als gevolg van amoxicilline van trage eliminatie tarief, zoals opgemerkt in de Merck Manuals.


gerelateerde artikelen