Tomaten eten invloed heeft op de gezondheid van de persoon met jicht?

September 14

Tomaten eten invloed heeft op de gezondheid van de persoon met jicht?

Jicht is de meest voorkomende vorm van inflammatoire artritis bij mannen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Het ontstaat wanneer teveel urinezuur kristallen in een enkel gewricht vormt. Pijn en zwelling kunnen komen plotseling en laatste voor dagen, weken of langer. Naast medische behandelingen, kunnen dieetveranderingen helpen beheren van je symptomen. Verkrijgen van inzicht in de potentiële voordelen en risico's die samenhangen met tomaten kan u begeleiden richting van het maken van de juiste voedingskeuzen.

Voordelen

Tomaten bevatten een rijke hoeveelheid anti-oxidanten, zoals vitamine C en lycopeen, ter ondersteuning van het vermogen van uw lichaam om te weerstaan en genezen van infecties en ziekte. Als lage-calorie voedsel, kunnen tomaten helpen gemak het proces van het beheer van het gewicht, dat belangrijk is voor het verminderen van pijn in de gewrichten door de toegevoegde ponden veroorzaakt. MayoClinic.com raadt het eten van meer complexe koolhydraten, met inbegrip van groenten en fruit en minder zoete, calorierijke voedingsmiddelen voor verbeterde jicht symptomen. Nuttigen van overvloedige hoeveelheden vloeistof kan helpen uw lichaam flush buitensporige urinezuur via urine. Zoals de meeste vruchten en groenten zijn tomaten uiterst rijk aan water.

Risico 's

Terwijl tomaten in hun natuurlijke vorm zeer voedzaam zijn, bevatten veel tomaat producten, zoals Bereide pasta saus, ketchup, tomatensoep en tomatensap, rijke hoeveelheid natrium. Het vermijden van teveel natrium is belangrijk voor het beheer van artritis. Nuttigen van teveel natrium verhoogt uw risico voor hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten--omstandigheden overwegend onder oudere en overgewicht volwassenen. Om te voorkomen dat deze risico's, consumeren hele tomaten of gerechten met "geen toegevoegd zout" of verlaagd natriumgehalte.

Theorieën

Sommige mensen geloven nachtschade groenten, waaronder aardappelen, aubergine, paprika's en tomaten, verhoging van ontstekingen en artritis pijn. Deze theorie is niet ondersteund door aanzienlijke onderzoek. Als u vermoedt dat tomaten of andere voedingsmiddelen uw klachten verergeren, bespreken uw wensen met uw arts of diëtist.

Suggesties

Hoewel tomaten voedzaam en geschikt voor de meeste patiënten van jicht zijn, moeten ze worden geconsumeerd als onderdeel van een globaal voedzaam en evenwichtig dieet. Met andere woorden, is het onwaarschijnlijk om aanzienlijk te verbeteren een anders slechte voeding gewoon eten meer tomaten. MayoClinic.com raadt eten meer plantaardige eiwitbronnen, zoals bonen, linzen en tofu, en minder vlees en zeevruchten voor verbeterde urinezuur niveaus en jicht symptomen. Magere melk en yoghurt kunnen ook helpen je urinezuur levels te verlagen. Drink veel water de hele elke dag en limit levensmiddelen met een hoog in ongezonde vetten, zoals gebakken voedingsmiddelen, kaas en slagroom. Voor een verbeterde eetlust controle vervangen spijsvertering- en cholesterolgehalte, door geraffineerde voedingsmiddelen, zoals wit brood, volkorengranen. Voedzame voorbeelden van haver, gerst, bruine rijst, wilde rijst, lucht-geknald popcorn en quinoa. Andere voedzame groenten en fruit bevatten bessen, citrusvruchten, lommerrijke Groenen, broccoli, spruitjes en squash.


gerelateerde artikelen