Oorzaken van donkere vlekken

January 2

Donkere vlekken op de huid hebben verschillende andere namen die worden gebruikt door elkaar, met inbegrip van ouderdomsvlekken, zonnevlekken en lever vlekken. Deze vlekken optreden wanneer het melanine pigment in uw huid in hoge concentraties in de huid accumuleert. In de meeste gevallen, donkere vlekken geen bedreiging voor uw gezondheid en zijn alleen een vreemd merkteken op de huid. Echter, te weten waarom uw donkere vlekken hebben ontwikkeld kan geven u een beter begrip van wat is met uw huid gaande er.

Blootstelling aan de zon en schade

Wanneer u uw huid aan de zon worden blootgesteld, wordt uw lichaamseigen pigment productie werkt om te reageren op de belichting. Zonlicht kan lichte huid verbranden en pigment, kunt uw lichaam om zichzelf te beschermen tegen zonschade. Echter, langdurige blootstelling--geen kwestie welk type van huid hebt--kan leiden tot veranderingen in de uw pigment productie en locatie in de huid. Plekken die op de huid als gevolg van blootstelling aan de zon verschijnen worden genoemd "zonne lentigo." Sommige kunnen ze fout voor sproeten, maar deze vlekken zijn gewoonlijk groter dan sproeten en hebben meer onregelmatige vormen als gevolg van hun congealing onder de huid. Deze vlekken het gevolg zijn van de zon effecten op de productie van pigment melanocyten in de huid, die hebben productiepatronen die worden afgeworpen door de stralen van de zon. Vermijden van looien van bedden en het gebruik van zonnebrandcrème kan helpen voorkomen dat de beschadiging door de zon waardoor deze plekken.

Hormoon schommelingen

Sommige medicijnen kunnen maken vlekken op de huid. Geboortebeperking pillen, bevatten bijvoorbeeld hormonen die het lichaam de productie van melanine kunnen versterken. De productie en plaatsing van dit pigment kunnen oneffen, soms bruine vlekken in uw gezicht of borst veroorzaken. Dit kan worden verergerd door het zonnebaden. Naast anticonceptie, kan zwangerschap soms veroorzaken hormonale veranderingen in de tweede helft van de dracht die produceren bruine vlekken.

Prenatale oorzaken

Sommige moedervlekken kunnen verschijnen als donkere vlekken op de huid, en soms als mollen. De oorzaak van deze merken is onbekend, en in de meeste gevallen is er geen gezondheidsrisico gekoppeld. Deze moedervlekken of mollen kunnen soms als ze in onaantrekkelijk locaties groeien worden weggesneden.


gerelateerde artikelen