Wat zijn de oorzaken van Lip gevoelloosheid?

March 19

Wat zijn de oorzaken van Lip gevoelloosheid?

De zenuwen van het centrale zenuwstelsel en het perifere zenuwstelsel zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van sensatie en verkeer tot specifieke gebieden van het lichaam. Schade aan de zenuwen, hetzij veroorzaakt door trauma of een onderliggende aandoening, kan resulteren in lip gevoelloosheid, medisch paresthesie genoemd. Lip gevoelloosheid kan ook optreden als gevolg van gebrek aan evenwicht van het bloed gassen zuurstof en kooldioxide.

Transient Ischemic Attack

Een transient ischemic attack, vaak aangeduid als een mini beroerte, is een aandoening waarbij een bloedstolsel kort en tijdelijk de bloedstroom naar de hersenen blokkeert. Een transient ischemic attack wordt gekenmerkt door soortgelijke symptomen zoals een beroerte, maar in tegenstelling tot een beroerte, veroorzaakt geen effecten op lange termijn. Een van de meest voorkomende symptomen is plotselinge gevoelloosheid en zwakte waarmee één kant van het gezicht, met inbegrip van de lippen, als de arm en been op dat dezelfde, volgens MayoClinic.com kant. Andere symptomen zijn onduidelijke spraak, moeilijkheid begrijpen van spraak, verlies van de visie in één of beide ogen, dubbel zien, duizeligheid en verlies van evenwicht. De meeste transient ischemic aanvallen dienen als een waarschuwing en geven een verhoogd risico op een toekomstige beroerte, dus het is belangrijk te zoeken naar medische zorg om de onderliggende oorzaak en specifieke behandelingsopties.

Multiple sclerose

Zenuwcellen zijn omringd door een beschermende bekleding de myelineschede genoemd. Naast het bieden van bescherming, de myelineschede zorgt ervoor dat zenuwen signalen snel en efficiënt worden verzonden via het neurale netwerk. Een auto-immune aandoening, bekend als multiple sclerose, veroorzaakt geleidelijke, chronische ontsteking aan de zenuwen in het centrale zenuwstelsel, die na verloop van tijd schade van de myelineschede. Wanneer de myelineschede is beschadigd, zijn de zenuwen signalen aanzienlijk vertraagd of volledig onderbroken. Omdat overal in het centrale zenuwstelsel, waaronder de hersenen en het ruggenmerg, zenuwen kunnen worden beïnvloed, kunnen problemen optreden op elk gebied van het lichaam, volgens MedlinePlus. Symptomen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, gevoelloosheid van de lippen, gezichtspijn, spierspasmen, verlies van evenwicht, spier tremoren, constipatie, veranderingen in urine patroon, visie problemen, verlies van het gehoor, onduidelijke spraak en vermoeidheid. Er is geen remedie voor multiple sclerose, maar een combinatie van medicijnen, fysiotherapie en ergotherapie kan helpen verminderen van de symptomen.

Hyperventilatie syndroom

Tijdens de normale ademhaling, zuurstof wordt ingeademd en kooldioxide is uitgeademd en een goede balans van bloed gassen wordt gehandhaafd. Hyperventilatie, ook wel aangeduid als overmatig ademhaling, is snelle, diepe ademhaling, dat als gevolg van toegenomen angst of paniek of depressie optreedt. Hyperventilatie syndroom is een aandoening gekenmerkt door herhaalde episodes van hyperventilatie. Snelle ademhaling kan niet blijken ook in die met hyperventilatie syndroom, maar andere symptomen zijn onder andere oprispingen, opgeblazen gevoel, pijn op de borst, verwarring, duizeligheid, duizeligheid, spierspasmen, gevoelloosheid en tintelingen in de lippen en mond, kortademigheid en zwakte, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Afleveringen van hyperventilatie oorzaak daalde niveaus van kooldioxide in het bloed, zodat behandeling richt zich op het herstel van het kooldioxide-evenwicht. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt ademen door samengeknepen lippen of ademen door slechts één neusgat.


gerelateerde artikelen