Hoe om te voorkomen dat voedsel krijgen in amandelen

February 22

Hoe om te voorkomen dat voedsel krijgen in amandelen

Tonsillitis, een ontsteking van de amandelen veroorzaakt door infectie of irritatie, heeft gevolgen voor de meeste kinderen ten minste eenmaal tijdens de eerste jaren van het leven, volgens de American Academy of Otolaryngology. Een specifieke oorzaak van dit probleem, tonsillar abces, treedt op wanneer voedseldeeltjes worden gevangen in de krochten van het tonsillar weefsel of in de ruimte achter de amandelen. Dit leidt tot verdere ontsteking en vervolgens naar verdere besmetting, zoals de gevangen materialen verval en ondersteuning van de groei van bacteriën. Eten op een specifieke wijze kan helpen verlagen het risico van dit gebeuren en kan ook gratis gevangen materiaal.

Stap 1

Drink voor het bevochtigen van de amandelen en de omliggende weefsels onmiddellijk na het wakker. Wachten om te eten voor een uur, terwijl verschillende kopjes water warme citroen of munt of groene thee drinken helpen zal te verminderen ontsteking en wegspoelen van puin dat zich ophoopt als je slaapt. Als het voelt moeilijk te slikken aangezien u uw dag begint, neem een anti-inflammatoire medicatie zoals ibuprofen tot verdere vermindering van de zwelling, en geven het een vol uur te werken voordat u begint te eten. U kunt ook een anti-inflammatoire keel spray of ruit.

Stap 2

Drink een heldere vloeistof onmiddellijk vóór elke maaltijd of snack en vervolgens sip meer na elke paar beten ter voorkoming van accumulatie van materiaal rond de amandelen. Heldere Bouillon, water of thee zijn de beste keuze omdat ze zal niet irriteren de tere weefsels. Afwisselend warme en koude vloeistoffen kan nuttigere naarmate de dag vordert, en iced dranken zal helpen verminderen van irritatie door blootstelling aan rook of buitensporige praten die een tonsillar abces kan verergeren.

Stap 3

Eet voedsel dat ontstekingen verminderen en voorkomen van de levensmiddelen die pro-inflammatoire zodat de amandelen kunnen genezen. Die moet worden gegeten, kersen en bosbessen bevatten, maar de huiden van deze vruchten kunnen gemakkelijk worden ondergebracht in gezwollen amandelen dus vasthouden aan gespannen, Schakel SAP totdat de amandelen genezen. Andere voedsel bewezen te verminderen ontsteking omvat avocado, die moet worden gegeten nadat alle vezels zijn verwijderd, olijfolie, fenegriek, knoflook, gember en kurkuma. De laatste drie kruiden moeten licht gedurende de dag maaltijden worden gebruikt als ze kunnen irriteren in grote hoeveelheden. Voedingsmiddelen waarvan bekend is dat de ontsteking verhogen omvatten witte bloem, suiker, frisdrank, alcohol en koffie, volgens Dr. Fabien De Meet en zijn collega's, het schrijven van n de 21 maart 2007, nummer van het "Europees hart Journal."

Stap 4

Vermijd voedingsmiddelen met zaden of stringy vezels en voedingsmiddelen met bladeren, schillen of pulp die aan je amandelen vasthouden kan. Het gaat hierbij om noten, tomaten, rood vlees, citrusvruchten, appelen, peren, perziken en nectarines, olijven, sla en chips van allerlei. Broccoli en bloemkool zijn anti-inflammatoire voedsel, maar ze moeten worden gekookt en gepureerd Voorkom verstrikt te raken in de spleten die betrekking op het oppervlak van de amandelen hebben kunnen. Ook salsa en hete saus uit uw menu op dit moment, omdat ze kunnen leiden irritatie tot, en pindakaas en eventuele andere kleverige voedingsmiddelen die aan de amandelen hechten zal geven.

Stap 5

Een paar uur voor het slapen gaan, stoppen met eten en beginnen met het drinken van warme, heldere, non-alcoholische dranken Schakel het tonsillar oppervlak van elke puin. Plaats dan een luchtbevochtiger in uw slaapkamer om er zeker van te zijn dat uw bovenste luchtwegen passages blijven vochtig door de nacht.

Waarschuwingen

  • Als u moeite met slikken hebt of beginnen kwijlen, kan een ernstige mate van ontsteking van de tonsillar hebben plaatsgevonden. Zoek onmiddellijk medische noodhulp en blijven zitten tot de keel om open te houden.
  • Tonsillitis is doorgaans het resultaat van de groep een strep infectie, die kan leiden tot hart schade indien niet volledig behandeld. Als u antibiotica voorgeschreven zijn, nemen alle van de medicatie en terug te keren om te worden getest als de infectie niet is opgelost wanneer de medicatie voltooid is.

Tips

  • Uw generalist of kinderarts kan eenvoudige tonsillitis behandelen maar tonsillar abces kan best worden behandeld door een otolargyngologist, een oor, KNO-arts of ENT genoemd. De American Academy of Otolaryngology onderhoudt een lijst van de leden door de locatie en specialiteit.

gerelateerde artikelen