Minerale & vitamine tekorten die ernstig droge huid veroorzaken

June 16

Minerale & vitamine tekorten die ernstig droge huid veroorzaken

Talrijke vitamine of mineraal tekortkomingen kunnen leiden tot ernstig droge huid. Volgens de Amerikaanse Osteopatisch College van Dermatologie, of AOCD, droge huid, ook bekend als droge huid, is een veelvoorkomend probleem bij de Amerikanen. Droge huid, met inbegrip van ernstig droge huid, kan worden veroorzaakt door milieufactoren, bepaalde medische aandoeningen en vitamine of mineraal tekortkomingen. Het consumeren van een gezonde en evenwichtige voeding is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw lichaam een voldoende hoeveelheid vitaminen en mineralen krijgt.

Vitamine A-deficiëntie

Vitamine A-deficiëntie, ook bekend als retinol deficiëntie, kan leiden tot ernstig droge huid. Volgens de World Health Organization is vitamine A-deficiëntie een probleem voor de volksgezondheid in meer dan 50 procent van alle landen, met name in Afrika en Zuidoost-Azië. Jonge kinderen en zwangere vrouwen in sommige ontwikkelingslanden zijn meestal het ergst door de vitamine A-deficiëntie. De Merck Manuals-website verklaart dat vitamine A helpt om uw epitheelweefsel, of de cellen die lijn de holten en oppervlakken in uw hele lichaam te handhaven. Uw lever slaat tussen 80 en 90 procent van uw vitamine A. Common tekenen en symptomen die gepaard gaan met vitamine A-deficiëntie zijn drogen, schalen en dunner worden van uw huid, nacht blindheid en andere problemen van de visie, luchtweginfecties en verminderde immuniteit. Volgens de Merck Manuals-website, kunt u de deficiëntie van de vitamine A van onvoldoende inname via de voeding, vet malabsorptie voorwaarden of leveraandoeningen ontwikkelen.

Jodium deficiëntie

Jodiumtekort--een zeldzame aandoening onder de Amerikanen--kan ernstig droge huid veroorzaken. De University of Michigan Health System, of UMHS, stelt dat jodium deficiëntie wordt veroorzaakt door gebrek aan jodium--een scheikundig element die uw lichaam nodig voor lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. De UMHS stelt dat jodium deficiëntie, die vaker voor bij vrouwen dan mannen komt, de meest voorkomende oorzaak van vermijdbare mentale retardatie en schade aan de hersenen in de wereld is. Na vele maanden van jodium deficiëntie, kan u een aandoening genaamd hypothyreoïdie ontwikkelen. Gemeenschappelijke tekenen en symptomen die gepaard gaan met jodium deficiëntie en hypothyreoïdie omvatten ernstig droge huid met grof haar, vermoeidheid, depressie, koude intolerantie, bescheiden gewichtstoename, obstipatie, spierkrampen, verminderde concentratie, pijnen en pijnen in je lichaam en zwelling van de benen. De behandeling van jodium deficiëntie en hypothyreoïdie verschilt enigszins van persoon tot persoon.

Vitamine B 2 deficiëntie

Vitamine B-2 tekort, ook bekend als riboflavine deficiëntie, kan leiden tot ernstig droge huid, vooral rond je mond. Volgens het Linus Pauling Instituut--een voeding-gerelateerde onderzoeksinstituut aan de Oregon State University--riboflavine en vitamine B-2 is een in water oplosbare vitamine B, dat is een integraal onderdeel van de coënzymen flavine adenine dinucleotide, FAD, en flavine mononucleotide of FMN. De Merck Manuals-website verklaart dat vitamine B2 tekort treedt meestal op met andere B-vitamine tekorten. Een van de meest voorkomende tekenen en symptomen die gepaard gaan met vitamine B-2-deficiëntie is hoekige cheilosis of hoekige stomatitis. Hoekige cheilosis is een inflammatoire laesie op de hoeken van uw mond die zich als diepe barsten of scheuren manifesteren. In sommige gevallen kunnen de inbreker bloeden wanneer je mond wordt geopend, en ondiepe zweren of een korst in het getroffen gebied vormen kan. Andere gemeenschappelijke tekenen en symptomen die gepaard gaan met een vitamine B 2 deficiëntie omvatten bindvliesontsteking, zere keel en seborrheic dermatitis.


gerelateerde artikelen