Is het drinken van koffie en nemen Diazepam schadelijk?

October 23

Is het drinken van koffie en nemen Diazepam schadelijk?

Diazepam behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd benzodiazepinen. Meestal gebruikt voor de verlichting van de angst en alcohol ontnomen, wordt diazepam ook gebruikt om te behandelen sommige epilepsie, helpen ontspannen spieren en spierkrampen te verlichten. Benzodiazepinen zijn centrale zenuwstelsel onderdrukken; ze vertragen het zenuwstelsel. De combinatie van koffie – meer in het bijzonder, koffie met cafeïne – met diazepam kan de diazepam minder doeltreffend maken.

Koffie en cafeïne

Terwijl u aan koffie als gewoon een drank denken kunt, bevat cafeïnehoudende koffie eigenlijk een psychoactieve drug. Cafeïne kan invloed hebben op uw slaap, verhogen van uw bloeddruk en verhogen van uw stofwisseling. Het is ook mogelijk fysiologisch afhankelijk worden van cafeïne en het ontwikkelen van ontwenningsverschijnselen als u plotseling stoppen met het drinken van cafeïnehoudende koffie. Het is het stimulerende effect van cafeïne in koffie die maakt het een probleem voor degenen die diazepam.

Cafeïne en angst

Koffie is een veilige drank voor de meeste mensen als genomen met mate, volgens de "Harvard Women's Health Watch". Echter kan meer dan een paar kopjes drinken per dag leiden tot problemen zoals slapeloosheid, toegenomen angst en een zenuwachtig of wankele gevoel. Volgens een review in 2000 gepubliceerd door de American College of Neuropsychopharmacology, aanbevelen medisch specialisten dat degenen die last hebben van angst, verminderen of elimineren van cafeïne uit hun voeding.

Cafeïne en Diazepam

Een studie gepubliceerd in "Medische biologie" in 1983 onderzoekt menselijke proefpersonen in de vier gecontroleerde dubbelblinde onderzoeken. Studiedeelnemers nam diazepam of een placebo-capsule en dan dronk cafeïnevrije koffie, cafeïnevrije koffie met cafeïne, toegevoegd of cafeïnevrije koffie met theophylline toegevoegd. Cafeïne in de dosissen van 250 mg en 500 milligram tegengewerkt het effect van de diazepam op een aantal gebieden getest. In onderzoek op ratten gepubliceerd in een uitgave 1997 van "Life Sciences", vonden onderzoekers diazepam gewijzigd cafeïne effecten op de hersenen van de ratten.

Overwegingen en waarschuwingen

Drugs.com meldt dat diazepam en cafeïne op elkaar inwerken, en dat cafeïne leiden een 22 procent reductie in diazepam drug niveaus tot kan. Diazepam kan u duizelig of slaperig, vooral als je andere medicijnen die vergelijkbare gevolgen hebben maken. Sommige prescription en over-the-counter medicatie bevatten cafeïne, dus koffie niet de enige zorg is wanneer u diazepam neemt. U moet niet nemen diazepam als u zwanger bent of borstvoeding omdat het schadelijk is voor de baby. Als u regelmatig drinken van cafeïnehoudende koffie, diazepam worden voorgeschreven door uw arts te raadplegen. Moet u wellicht overschakelen naar decaf of stoppen van koffie helemaal.


gerelateerde artikelen