Olijfolie zeep voor Acne

July 4

Olijfolie zeep voor Acne

Misschien heb je verhalen van vrouwen die met behulp van olijfolie op hun haren als een hydraterende masker gehoord, maar het is even effectief als minder bekend als een ingrediënt van huidverzorging. Hoewel het niet acne op de manier waarop zit crèmes doen richten, kan olijfolie worden gebruikt als onderdeel van een totale huidverzorging systeem dat houdt de huid gezond en minder gevoelig voor bepaalde types van acne.

Misvattingen

Agressieve chemische zit crèmes en astringents doven huid met chemische stoffen zoals benzoylperoxide en salicylzuur. Mensen met acne die veelal agressieve reinigingsmiddelen op hetzelfde moment, opzet op het wegnemen van alle overtollige olie. Celebrity skin care specialist Mario Badescu waarschuwt tegen dit soort van zuivering. Hij zegt dat overcleansing met "hoge detergenten" droogheid, irritatie veroorzaken kan en kan eigenlijk het stimuleren van de olie-klieren van uw huid, wat leidt tot nog meer acne.

Functies

Carol Firenze, auteur van "The Passionate Olive," prijst olijfolie als een vochtinbrengende crème. Een natuurlijke lipide, de chemische samenstelling van olijfolie is zeer vergelijkbaar met talg, de natuurlijke olie van uw lichaam. Uw lichaam zal absorberen de olie gemakkelijk en natuurlijk, waardoor de huid zachter en soepeler. De olie houdt uw huid verliest vocht bevat antioxidanten en helpt uw huid producten collageen en elastine, twee vezels nodig voor mollige, jong ogende huid.

Voordelen

Met behulp van een olijfolie zeep oorzaak die minder irritatie van de huid en meer ingehouden vochtigheid dan u krijgen wanneer u een traditionele chemische beladen acne zeep of reinigingsmiddel. Als uw acne wordt veroorzaakt door het reinigen van irritatie of overtollige droogheid, kan een olijfolie zeep verminderen of elimineren van uw huidproblemen. Firenze schrijft dat olijfolie zeep zacht genoeg voor de gevoelige huid, ook is.

Typen

Talloze merken van commerciële olijfolie zeep zijn verkrijgbaar online en bij winkels. Twee bekende retailers bieden Olijfzeep omvatten Kiss My Face en L'Occitane en Provence. Kus mijn gezicht biedt een pure olijfzeep, evenals varianten waarin olijfolie plus andere huid-kalmerende ingrediënten zoals lavendel, verbena, Aloë of groene thee. L'Occitane en Provence oogsten biologische olijven in Frankrijk tot het produceren van reinigingsmiddelen, toning nevels, gezichtsmaskers en gezicht lotions. Firenze raadt Savon de Marseille, nog steeds gemaakt volgens de stricturen van een Franse wet van 1688, behoud van de zuiverheid van de ingrediënten.

Deskundige inzicht

Volgens huid zorg goeroe Mario Badescu is scrubben een belangrijke stap in de strijd tegen acne. Exfoliërende ruimt dode huidcellen die je poriën verstopt; Als u deze stap overslaan, kunnen die dode cellen leiden tot meer acne als de verstopte huid wordt besmet. Hoewel je nooit exfoliëren direct boven een puistje en knallen het risico willen, probeer scrub met een scrub van de olijfolie. Firenze raadt ½ kopje extra vergine olijfolie te mengen met 1 tbsp. zeezout.


gerelateerde artikelen