Uien & de glycemische Index

November 2

Uien & de glycemische Index

De glycemische index rangschikt koolhydraat voedselbronnen afhankelijk van hoe snel ze de bloedsuikerspiegel verhogen. Voedingsmiddelen zijn toegewezen een getal tussen 0 en 100; hogere aantallen wijzen op dat het eten zal het vrijgeven van energie snel, veroorzakend niveaus van de glucose van het bloed te verheffen. De glycemische index of GI, werd oorspronkelijk geïntroduceerd om te helpen diabetici maken van de voedingskeuzes die niet leiden grote schommelingen in hun bloedsuikerspiegel tot zou.

Effecten

Voedingsmiddelen met een GI-rang onder 55 toegewezen zijn laag-glycemische voedingsmiddelen overwegen en zal vrijgeven van energie langzaam in de bloedbaan. Laag GI voedsel gunstig zijn voor mensen met diabetes, en ook zijn bevonden om te helpen bij gewichtsbeheersing, zoals na een lage-GI eten u waarschijnlijk bent te voelen full voor meer. Een levensmiddel met een rang van 70 of hoger is een hoog-glycemische levensmiddelen, waardoor suiker niveaus te stijgen snel. Wanneer dit gebeurt, zal de alvleesklier insuline om te helpen de suiker naar uw cellen waar het kan worden gebruikt als energie vrijgeven. Een diabetische persoon kan niet voldoende insuline om de controle bloedsuikerspiegel; daarom het eten van te veel hoge-GI voedsel kunnen gevaarlijk zijn als je diabetes hebt.

GI van uien

De meeste groenten hebben een laag-GI ranking en kan vrij worden gegeten zonder dat schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Een van de weinig groenten thats niet laag-GI is de aardappel, die vooral wanneer gebakken of puree, zeer hoog op de glycemische index gelederen. Uien hebben een rang van 10, en daarom worden beschouwd als een laag GI voedsel.

Typen

Uien variëren afhankelijk van het ras, aanzienlijk in grootte, kleur en vorm. Bol-vormige uien worden ingedeeld als de lente of zomer uien en worden geteeld in warmere klimaten. De smaak is meestal zoeter en milder dan opslag uien, die groeien in koudere oorden en nadat ze zijn geoogst zijn meestal laat drogen voor enkele maanden. Ze de neiging om een sterker aroma en zijn genoemd door hun kleur, zoals rode uien. Spaanse uien zijn ook een opslag-UI. Andere voorkomende soorten opslag uien zijn de lente-ui--ook bekend als de groene ui-- en de parel UI.

Voordelen

Uien zijn een rijke bron van chroom, vitamine C en voedingsvezels. Chroom mineraal is een trace die helpen kan controle van de niveaus van de bloedglucose, aangezien het helpt bij het verstrekken van bloedsuiker naar de cellen en dus kan verhogen van de gevoeligheid voor insuline. Volgens's werelds gezondste voedingsmiddelen, onderzoek toont aan dat het regelmatig eten van uien kan ook lager het risico op bepaalde kankers.

Deskundige inzicht

Sandra Woodruff, MS, RD, auteur van "The goede Carb kookboek: geheimen van eten laag op de glycemische Index," zegt dat de glycemische index is nuttig als onderdeel van de strategie van een dieet, maar het we niet vergeten mogen dat veel voedingsmiddelen die een lage-GI ranking gezonde niet beschouwd. Low-GI candybars zoals Snickers zijn een goed voorbeeld. Woodruff raadt inachtneming van de totale hoeveelheid calorieën en koolhydraten bij het voedingskeuzen maken.


gerelateerde artikelen