Volkoren Couscous voeding feiten

November 8

Volkoren Couscous voeding feiten

Couscous, kleine korrels griesmeel bloem, is traditioneel in Noord-Afrikaanse keuken. Het is ook beschikbaar gemaakt uit volkoren meel, die iets verhoogt de vezel en stimuleert voeding op een andere manier. Volkoren couscous kan dienen als een vervanging voor pasta of rijst als bijgerecht of in recepten, nemen op de smaken van wat je met koken.

Calorieën

Een portie 1-cup volkoren couscous bevat 180 calorieën. Dit nummer goed voor 9 procent van je dagelijkse calorieën wanneer u een 2.000-calorie dieet volgen. Couscous gemaakt van reguliere meel bevat 176 calorieën per kopje. Omdat couscous niet veel smaak hoeft, is het vaak gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen, die allemaal calorieën toevoegen. Uw totale calorieën verbruikt zo nodig aanpassen.

Nutriënten

Koolhydraten vertegenwoordigen de meerderheid van de calorieën in volkoren couscous--38 gram per portie van 1-cup. Het Institute of Medicine raadt het consumeren van 130 gram koolhydraten per dag voor optimale energie niveaus. Dit gedeelte van volkoren couscous biedt u ook met 6 gram eiwit.

1 kopje volkoren couscous geeft u bovendien 8 procent van je dagelijkse aanbevolen inname van ijzer, een mineraal die uw lichaam nodig voor de productie van bloedcellen. Een tekort aan ijzer leidt tot anemie, een aandoening die met vermoeidheid en kortademigheid presenteert.

Vezel

Een kopje volkoren couscous bevat 3 gram vezels, een voordeel van de volkoren meel die deze couscous is gemaakt. Hetzelfde gedeelte van couscous uit witte bloem heeft 2,2 gram. De Harvard School of Public Health raadt je 20 tot 30 gram vezels per dag, zich te concentreren uw dieet op vezel-rijk voedsel, zoals fruit en groenten en gehele korrels, zoals hele korrels couscous.

Vet

Hele korrels couscous bevat meer vet dan witte bloem couscous, maar nog steeds bevat weinig vet. Een portie 1-cup van de volkoren variant bevat 1 gram. Beperken dieetvet tot en met 20 tot 35 procent van uw dagelijkse calorieën of gram van 44 tot en met 78, tot het verminderen uw risico op obesitas en obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen.

Voorbereiding

Hele korrels couscous duurt ongeveer 15 minuten te maken. Meet de couscous in een warmte-bewijs kom, voeg kokend water in een verhouding van 3 delen water naar 2 delen van couscous en behandel de kom met plasticfolie. De hele korrels couscous moet slechts 10 minuten naar het kokende water absorberen. Pluisjes met een vork voor het opdienen, met of zonder de toevoeging van groenten, kruiden en specerijen.


gerelateerde artikelen